fredag, januari 27, 2012

Sentimentalitet och paket


Det har droppat in paket och kort till Alfred hela veckan lång, det är så kul att det är så många som uppmärksammar hans dag även fast de inte kan komma och smaka våra kakor! Men idag damp det ner ett paket adresserat till mig. Lite nyfiken var jag allt när jag öppnade brevet och läste lappen där i. Paketet är till mig från världens bästa kompis, som ville uppmärksamma att morgondagen inte bara är Alfreds årsdag, det är min årsdag som mamma också. För ett år sedan gjorde jag mitt bästa jobb någonsin när jag födde fram Alfred och varje dag sedan dess har jag försökt vara den bästa mamma jag kan vara för honom. Tack T!

Tänk, för precis ett år sedan höll jag på och bakade biskvier. Efter några dagar med värkar från och till hade jag inte haft en enda värk den här dagen, och i stället för att vila, kolla på film och ta det lugnt bakade jag biskvier. Inte så smart! Vid halv tio på kvällen satte värkarna igång på riktigt och jag förstod att det nu var på g! Oj, vad tiden går fort, är det verkligen ett helt år sedan? 

17 kommentarer:

Petra H sa...

Visst ska man fira mammorna (och papporna) också, helt rätt!! Stort grattis i förväg! Tänk vad livet har förändrats...
Kram från V och mig i Bryssel till er båda

Anonym sa...

Visst är det så att det är din dag också! Det är allt något att tänka på och njuta av också! Ibland frågar sonen om mitt favoritord/ det vackraste ordet jag vet och jag svarar alltid att det är mamma för jag är så glad att jag är din och lillasysters mamma!
/Susanne

Linnéa i Colorado sa...

Vad fint av T att inte glömma bort dig!

Stor kram till er båda!

Sandra sa...

Du är en riktig hjältinna som fött fram Alfred. Jag tycker på riktigt att det vi kvinnor som fött är det. Vilken grej egentligen ;) härligt att bli firad, det är du värd. Stor kram!

brysselkakan sa...

Vilken oerhört fin vän du har! Och nu är jag väldigt nyfiken på vad det är i paketet men jag antar att vi får veta det snart!

Desiree sa...

Vad fint av din vän. Klart du ska firas. Tänk att det redan gått ett år. Jag tycker det känns som det inte alls var länge sedan jag läste på din blogg att du fått en underbar liten son.
Kram!

Mes rêves blancs sa...

Vilken fin vän! Klart du ocksâ ska firas, gud jag blir alldeles târögd, det är sâ speciellt att bli mamma, helt underbart. Hoppas ni fâr en fin 1-ârsdag tillsammans du och Alfred♥ Stor kram till er frân nordligaste Frankrike/ Malin

Lotta sa...

Ja det helt klart din dag med! Vad gulligt och omtänksamt av din vän.

Jag minns att vi var iväg och köpte microugn under tiden som värkarna blev intensivare....

Kram!

Iccan sa...

STORT grattis Alfred! & bra jobbat Marie för ett år sedan! :) Säg till när ni är i Svedala nästa gång, vill ses!!!

Marie sa...

Petra - ja, visst ska man! Och visst har livet förändrats! Tror aldrig jag hade kunnat förutspå hur livet skulle förändras innan! :)

Susanne - åh, vad fint sagt! Det ska jag komma ihåg. :)

Linnéa - visst var det fint! Tack :)

Sandra - visst är vi! Det är en riktig bragd att föda barn, och uppfostra dom! :)

Brysselkakan - den bästa vännen! och visst ska ni få se vad som fanns i det! :)

Desiree - visst har det gått fort! Det tycker jag också. :)

Malin - visst är det speciellt, finns inget som kan jämföras med den känslan! :)

Lotta - haha! Ja, en mikrovågsugn är ju bra att ha när man ska föda... ;)

Iccan - absolut, det måste vi! :)

Sahra sa...

Det är lätt att glömma mammans prestation i firandet av första födelsedagen. Det är minst lika stort att bli mamma för första gången. Grattis till er båda. Och till pappan förstås. Ett år som familj!

Marie sa...

Sahra - visst är det! Tror den här dagen alltid kommer betyda lika mycket för mig som för Alfred! :) Tack!

Anna, Fair and True sa...

Jag fick ingen present men däremot sa många grattis till Peter och mig för ha varit föräldrar ett år!

Anna sa...

fin vän du har!
jag brukar göra så när vänner få barn, ge presenter till mamman som just klarat ett maratonlopp. bebisen får ju så mycket presenter av alla andra ;)
fina underkläder och underbara krämer brukar vara uppskattat!

storasyster sa...

Underbara T! Det är få förunnat att ha sådana vänner!! Att bli mamma är en stor prestation! Man gör allt möjligt konstigt under/före värkarbetet tror jag. Själv skulle jag ut med alla sopor tex innan jag skulle till förlossn, bara för att sopbilen skulle komma samma dag. Knepigt!!

Marie sa...

Anna - man behöver ju inte få presenter, jag tror bara en själv vet hur viktig dagen är! :)

Anna - ja, det är kul att ge något till nyblivna mamman också, kommer ihåg att jag fick några presenter förra året också, mycket uppskattat!

Storasyster - visst är det! Ja, innan, under och efter förlossning är man inte helt normalt! :)

T sa...

Åh, har inte varit in på din blogg å sett det här. Vad glad jag blir att du uppskattade hur jag tänkte! :)

Och det där med chokladbeskvier, måste vart nån puckad vän som sa åt dig att göra det? Inte kan det vara jag, din perfekta vän? ;)