onsdag, januari 11, 2012

Tv & Film


Såg ni förresten Arne Dahls Misterioso på SVT i mellandagarna? Jag gillade den mycket. Jag har inte läst några av Arne Dahls böcker, men det måste det nog bli ändring på! Det absolut bästa i serien tycker jag var superstarka, dansanta Magnus Samuelsson som polis. Med äkta, bred östgötska. Dä dö. Jag älskar när man får se fler sidor av människor, när de vågar sig på något nytt och fullkomligt briljerar på det. Nu hoppas jag på fler filmatiseringar av Arne Dahl. Mer Magnus Samuelsson till folket!

På engelsk TV har Sherlock kommit tillbaka med nya avsnitt, jag gillar verkligen Sherlock och Watson. Hur bra som helst. Engelsmannen och jag såg förresten andra Sherlock Holmes-filmen i Sverige, också bra, fast jag föredrar BBC-versionen. Det var kul att se Noomi Rapace i en storfilm, men hennes karaktär var ju ganska... tja, tråkig. Och på tal om svenskar på film, vi såg Mission Impossible 4 när vi var i England, och där spelar ju Micke Nyqvist the bad guy. Som får slåss med Tom Cruise. Ganska så coolt! Jag gillar Tom Cruise, det är häftigt att han gör sina egna stunts, som när han klättrade på utsidan av världens högsta byggnad. Vi såg filmen i en IMAX-biograf, och det kändes som om vi också hoppade ut genom byggnaden med Tom! Läskigt värre. Se den om ni kan!

5 kommentarer:

Annika sa...

Tompisen Cruise är nog anledningen till att jag inte går o ser Mission Impossible. HAHA.
Men Peter gillade den verkligen!!
Förstår att det var cool action!
Borde kanske följt med maken.
Kul med Micke Nykvist.
IMAX är coolt, gillar.

Marie sa...

Annika - det här var första gången jag såg en film på IMAX, och jag blev impad!

Anonym sa...

Tom Cruise. Jag tycker ju inte han är snygg men lite har man ju vuxit upp med honom, därför är han cool... lite nostalgi.Noomi... gillar hennes utseende men tycker hon gör ett ganska otreligt intryck i intervjuer även om hon har en intressant bakgrund... dissar...

Marie sa...

Anonym - trodde bara det var jag som har lite problem med Noomi! :) Tycker också att hon är lite trist, fast hon var bra i Millenium-trilogin.

Anna, Fair and True sa...

Har fortfarande inte sett Sherlock Holmes-serien! Visste inte att det hade kommit ut en MI 4!