tisdag, januari 17, 2012

Vår lördagAlfred var ute och gick i lördags. Först åt vi brunch med några kompisar, sen ville Alfred ut och gå. Och säga rrrrrrrrrrrrr. Det är hans nya favoritljud. Klara, rena, svenska rrrrrrr, såna rrrrrrrrr som Engelsmannen inte kan säga. Alfred är en svenne!


Det var nån parad i München, med clowner som målade oss svarta på näsan. Vi har ingen aning om varför! Nån som vet?


Alfred var inte road, som synes!


Engelsmannen köpte ost på Viktualienmarkt.


Sen lyssnade vi på några gatumusikanter som spelade Pachelbels Canon, den som jag gick in i kyrkan till när Engelsmannen och jag gifte oss. Den väckte fina minnen!


Och så reafyndade Alfred byxor och en tröja på Petit Bateu. Det var vår lördag!

12 kommentarer:

Anonym sa...

vad fin alfred är!
/isabelle

Anna, Fair and True sa...

Cool stickad overall Alfred hade på sig!

När jag satt barnvakt åt engelska och amerikanska småbarn så har ja faktiskt märkt att alla kan säga riktiga "r" när de är 1-2 år men sedan "glömmer" de eller tappar den förmågan. Det sägs ju att bebisar hör skillnad på olika språk och dialekter men ju mer de blir utsatta för bara ett (eller två) språk så tappar de förmågan att urskilja.

Marie sa...

Isabelle - visst är han! :)

Anna - ekologisk ull, svindyr men helt klart vinterns bästa köp! :) Intressant fakta, det visste jag inte! Jag har hört att barn insuper allt språk under de två första åren, de ljuden de hör då kan de sen uttala senare i livet också, men jag visste inte att alla barn kunde säga r!

Anna, Fair and True sa...

Just ja, skulle skriva också att min vän väntar barn t o m men jag ville inte skriva det i mitt blogginlägg. Så det har gått extremt snabbt för dem. Hon blev gravid första gången de träffades på riktigt men de planerade de så. Jag hade föredragit om de väntat lite men de ville inte det och nu får man bara hoppas att de fortsätter att trivas ihop, att det verkligen är rätt!

Marie sa...

Anna - VA?! Jösses... Ja, man hoppas verkligen att det är rätt för dom, dom har ju verkligen satsat allt!

Lotta sa...

Säg till om ni behöver barnvakt någongång ;)

Marie sa...

Lotta - absolut! :)

Petra H sa...

Ha ha, själv kan jag inte heller säga rrrrr, iaf inte om det ska vara rullande r men så är jag inte svenne utan skåning (skånska?) ;-)
Intressant med soten på näsan. Jag har sett folk som haft sotiga kors i ansiktet men det är på askonsdagen har jag för mig som vissa (katoliker?) går i kyrkan och får sot-kors smetade i ansiktet. Askonsdag var det väl iaf inte i helgen...

Sahra sa...

Finaste Alfred. Låter som en toppenlördag. Petit Bateu har så fina kläder. Like à lot

Annika sa...

RRR...det är nog det som är svårast för min tvåspråkiga dotter. De "r:en" vi har i svenskan.
DE är inte lätta de inte...
Peter kan inte alls, precis som din engelsman. K har blivit bättre med åren, men det är inte lätt..
Ni hade verkligen en härlig lördag!
Så fina bilder och Alfie är så söt!!

Desiree sa...

Mysig lördag. Alfred ser verkligen skeptisk ut till det där med att måla näsan svart. Jag gillar också Pachelbels Canon, den var länge länge min favorit och hade tänkt att vi skulle ha den då vi gifte oss också men sedan blev det annat ändå.
Kram!

Marie sa...

Petra - haha, nämen då är du ju inte svensk! ;) Det här med svart näsa gör de visst även på oktoberfestinvigningen! Vet fortfarande inte varför!

Sahra - visst finns det mycket fint där!

Annika - aha, intressant! K har ju ändå vuxit upp med dig som pratar svenska, men det kanske är svårt med r när de amerikanske r:en är så väldigt annorlunda!

Desiree - visst är den låten fin! Ja, Alfred såg verkligen helsur ut när clownerna kom! :)