torsdag, februari 09, 2012

Kokböcker


Jag har börjat läsa kokböcker. Man behöver all inspiration man kan få på vintern. Bokfavoriterna just nu är Super Natural Cooking av Heidi Swanson, där man får många bra recept och tips på hur man lagar god och nyttig mat med så rena ingredienser som möjligt. I From Season to Season guidas man av Sophie Dahl genom de olika årstiderna och får recept på mat som passar bra nu när kylan biter. Happy cooking!

Förresten, gillar man, som jag, engelska och amerikanska recept, så kan det vara ett bra tips att investera i ett cupmått, som det här eller det här, så man slipper konvertera till dl hela tiden!

9 kommentarer:

Anna tänker högt sa...

Haha, jag blir så full i skratt nu när jag är på Pinterest samtidigt som dig. Du verkar ha en väldigt svår längtan till Paris! Tror du får ta en weekend där snart och visa fina bilder i bloggen sen.

Marie sa...

Anna - haha! Det kan nog kanske vara så! :D

Lotta sa...

Jag är en kokbokslover - men jag borde laga fler rätter!

Jenny sa...

Jag köper och kår många kok- och bakböcker jag jag älskar dem, men jag tänkte här om dagen att jag aldrig riktigt får tid att bläddra i dem. Det ska jag baske mig göra nu i helgen, tack för inspon! :)

Ja, jag insåg tidigt att det var lite för jobbigt att konvertera alla recept, så jag bad helt sonika (och fräckt) om det i födelsedagspresent från mina amerikanska slältingar. Jag fick ett jättebra, men typ 15 delar. Och har märkt att ett av dem dessutom är en dl. Så jag kan använda det till BÅDE svenska och amerikanska recept. Fast i julas tog jag fel när jag skulle göra bröd....Kunde inte förstå varför degen inte gick ihop och varför det var så mycket mjöl... :) Trevlig helg, Marie!

Marie sa...

Lotta - jag är också lite feg ibland, det blir lätt samma rätter! :)

Jenny - ja, det blir mycket enklare med cups än att konvertera! Men inte helt lätt när man tar fel! :) Tack detsamma!

Desiree sa...

Älskar fina och inspirerande kokböcker. Det ska vara mycket bilder. Ja det förenklar betydligt om man har mått för cups hemma. Inga problem i vårt hem.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, jag ser gärna bilder på varje recept, så man ser om det ser gott ut! :)

Annika sa...

Ja, det är så kul med kokböcker!
OCH smart att investra i cups-mått ja.
Här har vi flera stycken. Du är inte förvånad va ;)))
DL mått tar jag med fr sve istället.
Hörde på sveriges mästerkock att det i snitt kommer ut EN kokbock om DAGEN i Sverige. Jag baxnade!!!

Marie sa...

Annika - en kokbok om dagen?! Jösses! Då finns det några kvar att kolla igenom... :)