tisdag, mars 06, 2012

BöckerEftersom jag inte får uppleva svenska bokrean i år (och Adlibris inte skickar utanför Norden, helt logiskt (?!)) så la jag en beställning hos engelska Amazon häromdagen. Supersnabb leverans som vanligt, det gillar vi!


Det finns ett helt hav av makronböcker där ute, men jag bestämde mig för I Love Macarons. Den har många bra beskrivningar och bilder så man vet exakt hur man gör. I teorin alltså. Jag vet inte hur den funkar i praktiken ännu!


Jag är ett stort fan av Rob Ryan. Hans konst är magisk. A Sky Full of Kindness är en blandning av konst och bok, det är inget man läser snabbt, för hans bilder är helt fantastiska!


Som ni ser. Det är inget man läser snabbt!


The Vintage Tea Party skrev jag ju om på söndagssvepet, och den är riktigt härlig!


Bland annat får man lära sig hur man knyter den perfekta huvudsjalen. Se där ja!


The Primrose Bakery Book är skriven av tjejerna bakom The Primrose Bakery. De är riktigt inspirerande entreprenörer och de har samlat alla sina bästa recept i den här boken. Jag såg förresten på Leilas blogg att hon hade gett den här boken till Marie Serneholt. Fler som gillar den alltså! Och får den godkänt av bakguden Leila så måste den ju vara bra?!


Och Alfred tycker böckerna är väldigt intressanta... 

8 kommentarer:

Sahra sa...

Amazon är toppen. Jag beställde all min studentlitteratur där till halva priset. Visserligen blir frakten smådyr, men flera gånger fick bokpaketen åka med mannens kollegor hit. Toppen. Ha en fin dag

Marie sa...

Sahra - frakten beror ju verkligen på, nästan allt blir ändå billigare än att köpa från Sverige! Amazon är guld värt, de har ju allt!

Sandra sa...

Wow, så fint med böcker. Den där cupcakesboken ser mums ut ! Massor av inspiration. Och hey, kan du bjuda på ett superbt macaronsrecept ? Jag tror att jag kanske ska ge mig på det någon dag....
Kram!

Annika sa...

Amazon. Ja, dem kan man verkligen lita på. Snabbt går det alltid, och allt har de!
Japp, gillar dem så!
Rob Ryan är ett nytt namn för mig. Boken ser så magisk ut...

Saltistjejen sa...

Vilka härliga böcker. Och den där "konstboken" såg ju helt underbar ut tycker jag!!!! WoW! Gillar sådana.
Kokböcker också för den delen och bak är så mysigt att bläddra i men jag är ingen bra bakare/bagare tyvärr. Nu har jag inte köpt kokböcker eller så på länge heller för vi har liksom ingen plats. Tyvärr. Jag köpte ett par när E började äta fast mat (vilket är rätt länge sedan nu haha) med olika recept på mat för små barn. Jättebra att få lite inspiration men sedan dess har jag inte handlat något alls i denna kategorin. Numera försöker jag att nästan enbart handla e-böcker eftersom de inte tar ngn plats. OCH så älskar jag att läsa på min Nook! :-) MEN kokböcker vill man helst ha i riktig "papperskopia" ju!
Kram!!

Desiree sa...

Det var verkligen ett helt gäng med härliga och vackra böcker. Kan tänka mig att macroon boken passar dig perfekt. Fastande själv för Rob Ryan boken. Vad cool och snygg den var. Den förstår jag att man kan sitta och bläddra i länge och bara njuta.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilka fina böcker! Erkänn att du köper dem endast för att de är så fina! ;)

Marie sa...

Sandra - absolut, det kommer! :)

Annika - kolla upp Rob Ryan, han är fantastisk!

Saltis - jag har hittat mycket barnmatsrecept på nätet till Alfred, har faktiskt inte köpt nån sån kokbok! E-böcker är väl ok, men inget slår en riktig bok för min del! :)

Desiree - ja, den är fantastisk! Den handlar om ett fågelpar som ska bli föräldrar, väldigt fin bok!

Anna - inte enbart, men till viss del! ;)