torsdag, mars 08, 2012

Rabarbercupcakes



Jomen, det var ju rabarbercupcakes jag bakade! Riktigt goda är det! Receptet kommer från The Primrose Bakery Books (jag har bara ändrat lite, lite) och jag kan rekommendera att ni provar det när rabarber börjar dyka upp i trädgården eller i affären. Kanske kan ni till och med baka dom idag, och fira alla fantastiska kvinnor denna internationella kvinnodag!


Rabarberkompotten
300 g hackad rabarber
3 matskedar socker
250 ml vatten

Koka rabarbern på medelvärmen i vatten och socker i cirka 5-7 minuter tills rabarbern är mjuk. Sila rabarbersaften till en annan kastrull och låt den koka i 5-7 minuter till.

Cupcakes
110 g osaltat, mjukt smör
225 g socker
2 stora ägg
275 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
80 ml mjölk
300 g kokt rabarber (från rabarberkompotten)

Vispa smör och socker tills det är mjukt och fluffigt. Vispa i äggen ett efter ett. Tillsätt mjöl och bakpulver, blanda och tillsätt sedan mjölk. Rör väl. Rör i rabarbern. Fyll 12-16 cupcakesformar, beroende på hur stora de är. Baka i ugnen i 20-25 minuter.

Rabarbericing
110 g osaltat, mjukt smör
500 g florsocker
50 ml rabarbersaft (från rabarberkompotten)

Vispa smör och halva florsockret. Tillsätt rabarbersaften och vispa, tillsätt långsamt resterande florsocker tills icingen har en bra konsistens. 

Låt cupcaksen svalna innan du garnerar.


9 kommentarer:

Anna sa...

Tänkte bara höra om det blivit något köp från Marni på HM idag nu då?

Millan sa...

Later fantastiskt gott! Jag blir alltid sugen pa att baka nar jag varit inne pa din blogg. Och tur ar val det for tills pa sondag ska jag ha bakat 600 smakakor :-). Kram

Sandra sa...

Oh lord ! Jag ska definitivt baka dessa i sommar! Tack

Sahra sa...

Älskar rabarber och har jättemycket rabaraber i trädgården.Nu vet jag ad jag ska göra med dem förutom de där smulpajerna

Anna sa...

du skämtar!?
vår trädgård som svämmar över av rabarber varje sommar, greatans!
I will pinn U ;)

Annika sa...

Men så vackra de blev!!
Konstverk!!

Desiree sa...

Gud så fina de blev Marie. Jag säger då det att du har riktigt talang för konstnärliga och goda bakverk.
Kram!

Saltistjejen sa...

Åååå vad vackra de blev! Underbara foton! Tack för receptet också! Borde testa det.
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Å vad goda de ser ut!