torsdag, mars 01, 2012

Shopping i EnglandNär vi är i England är ett besök på mataffären alltid ett måste. Har man någonsin varit i en tysk affär så förstår man kanske varför! Här var det några bakgrejer som fick följa med hem. 


Sofia tipsade om Teapigs så det var jag ju tvungen att köpa när jag hittade det. Riktigt stark och härlig pepparmintssmak på det här teet!


Vi fyllde också på med lite Ella's Kitchen som gör den bästa barnmaten i de bästa förpackningarna, särskilt när man är ute och far. Ella's säljs inte i Tyskland så därför köper vi på oss ett lager när vi kan. Det är ungefär halva priset på barnmaten i England jämfört med Sverige, så då försöker vi shoppa loss i England!


Och så lite bakgrejer. Lakeland är en sån här affär som jag kan gå länge i. De har allt till hemmet! Jag slog till på en smal slickepott och så en silikonform till macarons, så nu ska de banne mig bli helt perfekt!

12 kommentarer:

Petra H sa...

En massa fint! Jag älskar namnen på bakprodukterna på första bilden! Mina föräldrar kommer med bilen full av Sempers havre- och risgrötar (gröt i plural? säger man nog inte, hi hi). Här säljs bara sötad gröt, t.ex med HONUNGSsmak!! Helt galet!
Kram

Sofia sa...

Harligt att du hittade Tea Pigs! :) Och Lakeland gillar jag med, jag kopte muffinsformar dar sist. Du far beratta om tyska mataffarer foresten, jag har ingen klar bild over hur de ar....

Marie sa...

Petra - visst är dom söta! Kan ju säga att jag föll lite för förpackningarna också... :) Sötad gröt till bebisar? Oj oj.

Sofia - don't get me started! Tyska mataffärer är trånga, små och med dåligt utbud. Inte alls som tesco, sainsbury's eller waitrose!

Allt och/eller Inget sa...

Oj är det så mycket billigare i england än sverige med barnmaten. De där förpackningarna på Ellas är ju så himla bra. Vi brukade alltid ha med fruktsmoothien som mellanmål. Toppen att ta till om man är på språng. Kram Linda

Marie sa...

Linda - oftast är det mycket billigare, det är ofta erbjudanden på barnmat i matbutikerna. Ella's är verkligen perfekt att ha med sig när man är ute o flänger o far!

Annika sa...

Ellas har jag sett här i USA också.
Jag vet inte varför jag lade märke till dem. Jag brukar inte kolla in hyllan med babymat. Men, jag såg den och tänkte på att förpackningen är smart.
Kan tro att du köper med dig en hel del då du åker hem.
KUL att det är så nära, trots allt.

Saltistjejen sa...

Vad konstigt att de inte säljer Ellas i Tyskland. Känns som gjort för den tyska marknaden hahaha!
Här säljs det. Men vår Ella gillar det inget vidare. ;-) Nu är hon ju stor för maten men här äter vissa av hennes kompisar en del av dessa som snack när man är ute och så. En av hennes kompisar älskar tydligen spenatmixen vilket hans föräldrar tycker är bra för i övrigt äter han inte så mkt grönsaker.
Fin att ni fick shoppat! Och teet såg spännande ut! Var det gott?

Sahra sa...

Jag älskar att gå i mataffärer utomlands. Bland det roligaste som finns.

Marie sa...

Annika - ja, det är skönt att det är nära både till Sverige o England!

Saltis - oh no, det är ju plast! Sånt gillar inte tyskarna... Kan tänka mig att man kan använda Ella's även till äldre barn, just för att det är så smidigt!

Sahra - visst är det kul när det finns saker som man inte har hemma! :)

Anna, Fair and True sa...

Märkte det nu när vi var i England. Ellas kostade 99 pence på Boots och just när vi var där var det rea, 79 p, men i Sverige kostar de mellan 13-17 kr beroende på vad du handlar.

storasyster sa...

Åå nu blev jag supersugen på att baka!! Men får vänta tills morn tror jag allt. Fudge, så gott!!! Sist la jag en after eight på varje muffins, det var gott det!!

Marie sa...

Anna - jag har handlat Ella's för 19 kronor i Sverige, det tycker jag är dyrt!

Anneli - mmm, after eight! :)