måndag, april 16, 2012

Banan- och morotsbars



När vi är i England brukar jag köpa Organix Carrot Cake Soft Oaty Bar att ha med som mellanmål till Alfred. Han gillar dom verkligen! Något liknande går inte att hitta i Tyskland, så då försökte jag mig på att göra egna. Resultatet blev bra, Alfred gillade dom! Och ja, jag tycker också om dom!



Banan- och morotsbars
2 bananer
3 dl havregryn alt. dinkelgryn
1 dl osötade kokosflingor
1/2 dl linfrön
1 dl gojibär
1 dl russin
1/2 dl solrosolja
1 dl morotsjuice
1/2 tsk kanel

Värm ugnen till 175°. Lägg ett bakplåtspapper på en stor plåt. Mosa bananerna väl och blanda i resten av ingredienserna. Är russinen stora kan de behöva hackas lite, de torkade bären kan självklart bytas ut mot annan torkad frukt. Häll ut smeten på plåten och forma till en stor fyrkant, cirka 1,5 cm tjock. In i ugnen i 15-25 minuter tills kanterna blir lite gyllene. Låt svalna och skär sedan i portionsbitar. Förvara i kylskåpet i en väl tillsluten låda.


Som ni ser så är de helt oemotståndliga...

9 kommentarer:

Sofia sa...

Ser jättegott ut! Jag har tänkt att försöka göra nyttiga snacks att ha med till jobbet etc, så jag ska nog prova dessa. Tack för tipset!

Miss Marie sa...

Sofia - du kan nog försöka med lite mer kryddor i för att få dom lite mer vuxna, om du vill!

Sofia sa...

Okej bra idé. Blir till att baka efter jobbet i morgon!

Charlie sa ... sa...

Japp! De ser hur goda ut som helst. Förstår Alfred att han vill ha mer ;)

Saltistjejen sa...

Vilket superbra nsacks!! Jag sak nog testa. Fast det blir nog mest jag själv som kommer äta dem. E är inte så förtjust i gryn eller liknande saker. Men vem vet, kanske kan även hon vilja testa. De ser i vilket fall grymt goda ut!
Kram!

Miss Marie sa...

Sofia - du får berätta hur det gick sen! :)

Lotta - Alfred vill alltid ha mer! ;)

Saltis - man kan alltid prova! Annars får du äta alla! ;)

storasyster sa...

de ser jätte goda ut. Vet att jag gjorde några bars en gång o de var jätte goda till en början men sen tröttnade man jätte fort på dem... tyvärr eftersom det var nyttigt godis!

Miss Marie sa...

Storasyster - ja, det är ju lite trist att äta samma hela tiden... Du får göra halva recepetet och sen byta ut lite grejer till nästa gång! :)

Nia sa...

Ser underbart gott och nyttigt ut! Ska definitivt testa:)