torsdag, april 05, 2012

Påsken som kom av sig


Vi hade storslagna planer för påsken. När man bor i ett land och har familj i två länder till, är Engelsmannens semesterdagar hårdvaluta! Alla extra lediga dagar, utöver semesterdagarna, är om möjligt än mer åtråvärda! Så påsk hade vi tänkt spendera i södra England, för att hälsa på Engelsmannens farmor och samtidigt träffa Engelsmannens föräldrar som skulle bila ned från Liverpool.

Men sen kom Engelsmannens föräldrar på att det ju inte är så kul att åka bil från Liverpool till Eastbourne under påskhelgen, då de inte kommer vara direkt ensamma på vägarna.

Helt sant, i och för sig, men de är pensionärer och kan ta all tid i världen på sig att åka, särskilt när vi flyger från Tyskland, med en 14 månader gammal Alfred som inte kan sitta still. Påsktraffik är en piece of cake i jämförelse!

Efter lite mer velande fram och tillbaka slutade det med att vi försökte hitta resa till Paris eller Venedig istället (screw engelsmännen!), men vi var alldeles för sent ute så fick skrota den idéen också. Så nu sitter vi ensam i München över påsk istället, i ett väldigt katolskt München där allt (ALLT!) är stängt hela påsken. Och ja, såklart har alla våra kompisar familjer som kan bestämma sig, så de har antingen besök eller har åkt hem på besök. Så vi är ensamma i ett helt stängt München. Och det ska bli dåligt väder.

Glad Påsk, liksom.

(Nej, jag är inte bitter, inte det minstaste lilla dugg!)

14 kommentarer:

brysselkakan sa...

Hmmm... Ungefär som oss då... Jag fattar inte riktigt varför vi inte bestämde oss för att åka till Sverige... Här är också ALLT stängt och jag måste bara hinna handla mat, ihop med tusentals belgare, i morgon så vi kan äta i alla fall. Ja, ja vi fyller nog dagarna men...

Malin sa...

Det låter ungefär som vårt påskfirande det där! Vi hade först tänkt åka ut till havet och tillbringa helgen där. Det skulle ju vara fint väder och även om svärföräldrarna skulle komma de också så hade det inte spelat någon roll. Blir det för mycket hade vi alltid kunnat ta en promenad eller så men nä, det ska bli så himla dåligt väder att jag inte känner för att sitta instängd tillsammans med de, utan jag stannar hellre hemma i mitt eget hem... men vi blir ensamma vi med. Här är det bara söndag som gäller och påsk som alla andra högtider i Frankrike går ut på att äta choklad så det sprutar ur öronen, men det gör vi ju annars också så det känns inte så speciellt. Men synd att ni inte kunde komma iväg till Paris eller Venedig!
Glad påsk trots allt =)

Anna tänker högt sa...

Själv ska jag jobba hela helgen, inte så kul det heller. Jag är också lite bitter just nu.

Anonym sa...

Hej härliga Marie!

Se det så att du har dina 2 favoritkillar omkring dig, njut av din lilla familj denna helg, laga något gott, baka favoritdesserten, strunta i det dåliga vädret och ta en härlig promenad för att avsluta med något värmande gott i favoritmuggen när ni kommer in i värmen igen!!

Du, Paris och Venedig är kvar och det blir ännu bättre när ni väl kommer dit:):)

Häldningar
Maria

Kalaslotta i USA sa...

Mitt tips är att ni hyr mängder av filmer/boxar och kör ett movie marathon!

Filmsnarret får ni baka själva (tar tid..)

Sen tycker jag att du ska krama dina fina, dricka gott vin, svassa runt i sköna kläder och göra om i något rum, flytta om lite möbler, byta plats på en tavla.

Ha egg hunt med fina Alfred och sen som din egen personliga lilla "inget-påskfirande"-tröst tycker jag att du ska beställa något online, där är inga butiker stängda!

Glad påsk på dig och du, vilken fin ny header du har - gillar!

Kram

Sandra sa...

Åh, ja, ibland blir det så där. Hoppas att ni kan hitta fina saker att göra bara ni. Ni brukar vara duktiga på det tycker jag! Baka något gott, lapa sol (om det är någon), köp blommor, göm ägg och läs magasin.
Inte som att resa bort förstås, men kanske något i alla fall. Nätbutikerna är inte stängda, gör ett riktigt bra köp där.
Och snygg header!
Glad påsk och massa kramar.

Sandra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Brysselkakan - jamen, eller hur! Så trist att det liksom inte blev nåt, men vi åker till Sverige nästa helg så jag ser fram emot det! :) Glad påsk!

Malin - nej, sitta fast i en stuga med svärföräldrarna är ju kanske inte det roligaste... ;) Hoppas ni får en fin påsk!

Anna - nej, inte kul det heller! Hoppas du får lite påskgodis i alla fall! Glad påsk!

Maria - tack för peppande ord! :) Vi kommer absolut njuta av den här helgen tillsammans, men det känns ändå som om vi kastat bort lite ledighet...! Men jag ska se det positivt, lovar! Glad påsk! :)

Lotta - absolut, vi ska njuta! Kom just på att jag kan hämta mina svenska varor som jag beställt från en butik imorrn. Påskmust! Hoppas ni får en fin påsk! :)

Marie sa...

Sandra - vi får nog en fin helg, känns bara lite som om vi kastat bort en långhelg! Men det blir bra. Glad påsk på dig! :)

Saltistjejen sa...

Å så typiskt! Men jag tror ni kommer få det himla fint ändå. Ibland kan just sådana helger vara de man känner att man verkligen kan ladda batterierna på. Inga besök och inga resor. Att verkligen bara VARA och njuta av varandra som familj. HEMMA. I sitt eget hem. Jag tycker ofta att sådana långhelger är guld! Särskilt då man har småbarn. Man myser och tar dagen lite som den kommer. Utan måsten.
Kram och njut nu av ledigheten!!! Här är det ju inte alls ledigt så påsken är som en vanlig helg. Förutom att vi ska ha Påskäggsjakt på lördag då. Och är bjudna på påskbuffet på söndag till vänner här. Men annars märker man knappt av påsken alls.
Kram!

storasyster sa...

Man blir deppig när man läser ditt inlägg. Sen när man läser alla fina kommentarer så ler man, iaf jag! Vilka fina bloggläsare du har! Håller med dem alla, njut av en långehelg med din fina lilla familj! Det är inte många långhelger ni får vara ensamma. Passa på att lura ut far o son en sväng till lekparken så du får lite egntid oxå. Hoppas du får en underbar helg lillasyster yster!!

Marie sa...

Saltis - absolut, visst är de härliga, de helgerna med inga måsten! När man har ställt in sig på att göra något o man inte gör det så blir jag besviken, men det gäller bara att se det positivt! :) Ha en härlig påsk, även om den är kort hos er! :)

Storasyster - visst har jag härliga bloggläsare! :) Det kommer nog bli en fin helg ändå, bara lite tröttsamt när min svärfamilj velar så! Glad påsk! :)

Jenny sa...

Men åh!!! Men ni kan inte ta tåget eller bila någonstans? Kanske inte med Alfred iofs... Kram till dig och er och hoppas att det blir bra ändå!

Marie sa...

Jenny - nej, nu blir vi hemma. Tänkte åka bil nånstans, men nu ska det bli dåligt väder överallt så då kan vi lika gärna bli hemma! Glad påsk! :)