torsdag, maj 10, 2012

Ett litet samhällePålsboda, söder om Örebro, är som vilket litet samhälle som helst i Sverige. Kondiset har kvar inredning från 50-talet, och jag tror att Killing-gänget tog inspiration till titeln Fyra nyanser av brunt från inredningen här. Det är verkligen fyra nyanser av brunt. Eller fem.


Jag älskar de här stolarna. Se ni hur sitsen liksom är lite vriden? Läckert! Jag funderar på att bryta mig in ikväll och ta med hem till München. Mycket snyggare än de IKEA-stolar vi har till matbordet! Dock lite svårt att ta med på flyget, tyvärr. Och så är det ju olagligt att ta saker, tyvärr.


Alfred gillade att sitta i barnstolen i retrostuk. Den skulle jag också vilja ha! Inte lika praktiskt som tripp trapp-stolen, men mycket snyggare!


När vi hade fikat ville Alfred ut och upptäcka samhället.


Han dras liksom mot bilar, så man får hålla koll på honom. Bilar och vatten är bra saker! Mamma har snygg väska från Cath Kidston och så har vi en väska som jag sytt som skötväska när vi är i Sverige och jag inte orkar släpa med vår vanliga skötväska. Funkar finfint!


Pålsboda är inte stort, så allt finns på samma ställe. Bredvid kondisen ligger den fina blomsteraffären. Där går jag gärna länge och tittar på fina plantor och blommor som jag skulle köpa om jag hade någonstans att ha dom. Är det något jag tycker är riktigt fint så köper jag det till mamma istället!


Så mycket fint!

11 kommentarer:

Jenny sa...

Mysigt! Nästa gång du är hemma måste du (om du inte redan varit där) åka till Nostaglibyn utanför Frövi. Där har de café, bensinstation och lite allt möjligt i retro/orginalstil. :) Kram!

Sofia sa...

Vilken gullig liten blomsteraffär.
Ett sådant där kafé från 50-talet finns i Kungsör med, 'Kondis' eller kungsörs Konditori! Sveriges godaste munkar men inredningen är rätt inrökt och gammal :)

Miss Marie sa...

Jenny - åh, det låter mysigt!

Sofia - det här kondiset kan nog tävla om Sveriges godaste munkar också, varje fredag säljer dom vanilj- och äppelmunkar som är hur goda som helst!

smäm sa...

Att du inte snodde med dig lampan hem! Så snygg :)

Miss Marie sa...

Smäm - visst är den! Men inte heller den får plats, tyvärr. Jag tror att min syster har en precis likadan hemma hos sig, så jag kanske snor den istället! :)

storasyster sa...

Va mysigt att ni passade på att fika där!!

Miss Marie sa...

Storasyster - supermysigt! :)

Sandra sa...

Det ser jättemysigt ut. Jag tror att Pålsboda är lite hippare än det "samhälle" jag kommer från. Där finns det inte så där mysiga caféer och blomstergrejer ;)

Annika sa...

Tycker det är ballt att de där gamla, lite halvsunkiga kafeerna finns kvar. MÅ de alltid göra det.
Allt behöver inte stajlas.
Länge leve de gamla fiken!!

Härlig blomsteraffär, där ser jag mkt jag skulle kunna tänka mig...

Miss Marie sa...

Sandra - haha! Hippt?! Njae... ;)

Annika - nej, jag tycker det är underbart att de har det exakt som det var förut, underbart! :)

Anna, Fair and True sa...

Vilka mysiga ställen det finns som man inte känner till men borde upptäcka!