onsdag, juni 06, 2012

Quino- och bönburgare



Burgare:
2 dl kidneybönor
1 dl quinoa
2,5 dl vatten
1/2 dl ärtor
1 dl ruccola
1 ägg
2 dl ströbröd
1/2 tsk paprikapulver
Färska örter
Salt och peppar

Koka quinonan i vattnet, under lock, i cirka 15 minuter. Låt svalna. I en matberedare, blanda kidneybönor, ärtor, ruccola, färska örter och ägg och mixa. Tillsätt ströbröd, paprikapulver och salt och peppar och blanda. Forma burgare i lagom storlek och stek på medelvärme i några minuter per sida.

Dipp:
1 avokado
50 gram fetaost
2 msk grekisk yoghurt
Några droppar citronjuice
Salt och peppar

Mosa en avokado med fetaost och yoghurt. Krydda med citronjuice och salt och peppar. Ha på några droppar chilisås för de som vill ha det lite starkare!

8 kommentarer:

Sofia sa...

Så gott det ser ut, kanske ska prova det!

Desiree sa...

Ser jättegott ut. Du lagar verkligen både bra och god mat. Du är dessutom väldigt duktig på att fota och illustrera det du lagat. Du har en tallang här Marie. Du har fantasi och kommer på en massa roliga och spännande recept och nya smakkombinationer. Du borde överväga att ge ut en bok om mat/kokbok eller få dina recept och bilder publicerade i någon mattidning. Det här ser really good ut både smakmässigt och bildmässigt.
Kram!

Miss Marie sa...

Sofia - gör det, de är riktigt goda!

Desiree - tack för de fina orden! :)

storasyster sa...

Låter gott men vet inte om resten av fam är av samma åsikt!

Miss Marie sa...

Storasyster - jodå, både Alfred o Engelsmannen åt med god aptit!

Anna, Fair and True sa...

Å vad gott det såg ut!

Jenny sa...

Veggierecept får två tummar upp från mig, detta såg tokgott ut!

Miss Marie sa...

Anna - prova! Det är gott, Alfred älskar det!

Jenny - varsågod! :)