måndag, juni 25, 2012

Rute StenugnsbageriNär Engelsmannen, Alfred och jag var ute och körde en dag så åkte vi in hos Rute Stenugnsbageri. Oh la la! Vilket ställe! Vilka bakverk!


Alfred ville såklart gå åt andra hållet, det brukar han vilja!


Kanelbullar och sockerbullar. Engelsmannen valde kanelbulle och jag sockerbulle, och det var bland de godaste bullar vi någonsin ätit! Engelsmannen köpte en till att äta på studs, och så köpte vi med hem till de andra, för dessa bullar är för goda att missa!


Och så emaljkannor. Oj, vad jag gillar emaljkannor!


Alfred hade mycket att upptäcka.


Och mellan varven kom han och åt med oss.


DEN sockerbullen. Kanske den godaste någonsin.


Alfred gillade också att smaska.


Och så tog han en utflykt då och då.


Engelsmannen tittade på den klarblå himmelen.


Här kunde man också sitta och fika!


En liten sandlåda har de också, stort plus till barnvänliga ställen! Är ni i nordöstra Gotland tycker jag absolut ni ska ta en sväng förbi Rute Stenugnsbageri. Är ni i södra Gotland är det värt en bilresa upp! Och ja, bor ni i Norrland är det värt resan! Vill ni dock inte åka till Gotland så har Rute Stenugnsbageri ett syskonbageri i Stockholm, Fabrique, men jag kan inte lova att deras sockerbullar är lika goda!

12 kommentarer:

Channal sa...

Åh vilket charmigt ställe! Vet hur gotländska sockerbullar smakar... mmmmmm SÅ GOTT!! Kram Anna

Lotta sa...

Jag är ju en bullarlover, en bullsommelier om man kan vara en sådan.

Rutes bullar står på min lista! När jag kommer till Stockholm är det bland det första jag gör, att äta en bulle.
Fabrique är bra, mycket bra.

Härliga bilder! Emaljkannor älskar jag

Anna, Fair and True sa...

Där var vi för några år sedan och jag håller med om mysigt ställe men deras mackor var inte riktigt värt prislappen. En brödskiva med lite mögelost och päron för 80 spänn. Vi frågade innan hur stor den var för vi hade nyligen ätit frukost och hon sa att den räcker för två. Eeeehh?! När vi var där hade de jättefina vimplar på gården, ska se om jag hittar fotona.

Desiree sa...

Vilket himmelskt ställe! Dit måste vi hinna svänga in och köpa lite bullar. Vi ska ju på bröllop på Fårö i augusti så jag lägger gärna in detta ställe på rutten dit.Helt underbara bilder.Så underbart att få ta del av alla fina smultronställen som ni upptäckte på Gotland.
Kram!

Miss Marie sa...

Anna - visst är de goda! :)

Lotta - svenska bullar är ju alldeles speciellt goda! :)

Anna - håller med om att mackorna var på den dyra sidan, men förstår att de kan ta det eftersom det inte finns någon annastans att äta! Men brödet är underbart gott!

Desiree - åh, vad mysigt med bröllop på Fårö! Det är ju verkligen en fin plats! Du måste verkligen ta dig till Rute när du är på Gotland, det är inte så långt från Fårö-färjorna.

Nilla sa...

Ååå Gotland! Jag vill så gärna dit! (igen och igen.)

Sofia sa...

Bullarna såg verkligen goda ut också!

Veronica S. V. sa...

Har du kanske tom sett en Schulman sitta där och fika? :=) Bageriet ser underbart ut, har sett det många gånger (på kort) och är väldigt sugen på en tur dit!

Miss Marie sa...

Nilla - jag vill också dit igen! :)

Sofia - de var det! Jag drömmer om dom! :)

Veronica - haha, nej! :) har förstått att de har stugor nånstans däromkring, men vi såg inte till nån, vi var ganska så ensamma där! :)

Anonym sa...

Måste uppenbarligen till Rute
Kram Sahra

H`s enkla vardag sa...

Rute en sån underbar plats och jag tycker du fångat det magiska i det stället! Var där förra året och längtar absolut tillbaka!
Kram Helena

Lägger till mig som följare!

Miss Marie sa...

Sahra - helt klart! ;)

Helena - visst är det vackert! :) Ska kika in hos dig också! :)