torsdag, juni 28, 2012

Smoothie med jordgubbar och kokosmjölk


Jag har hittat Dr Martins kokosmjölk och den är hur god som helst, och så är den ekologisk också, det gillar vi! Den är inte som vanlig kokosmjölk, som man använder i matlagning, utan den här utvinns ur unga, gröna kokosnötter och är därför lättare än vanlig kokosmjölk som kommer från håriga, bruna kokosnötter. Jag vet att kokosvattnet från Dr Martin finns i Sverige, men jag vet inte kokosmjölken har kommit än? Kokosvattnet är förresten en perfekt törstsläckare på sommaren, eftersom den har samma mineralbalans som vi har naturligt i kroppen, samma balans av elektrolyter. Ja, är ni mer intresserade kan ni läsa här.

Jag blandade min kokosmjölk med färska jordgubbar ( de är ju sååå goda nu!) och lite mynta. Isbitar gör det hela läskande kallt. Gör man smoothien på frysta jordgubbar kan man såklart skippa isen.

1 stor smoothie eller två små

2 dl jordgubbar
2 dl kokosmjölk
lite mynta
4-5 isbitar

Mixa allt tillsammans och drick! Smaskens!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Ja, jag blev så sugen imorse alltså. Hade dock ingen kokosmjölk... Men har tipsat mina läsare om detta inlägget! :) Kram!

Saltistjejen sa...

Mmm!
Kul att höra om kokosmjölken och kokosvattnet. Har läst en del om just kokosvatten på andra bloggar också och är lite nyfiken. Hur smakar det egentligen? Har det smak av kokos? Eller smakar det bara vatten?
Kram!!

Miss Marie sa...

Jenny - din smootie var ju lite smaskigare, tror jag! :)

Saltis - kokosvatten tycker inte jag är nån höjdare i sig själv, smakar inte alls så mycket. Det är nog bättre att blanda den med något. Kokosmjölken, däremot, smakar kokos!