onsdag, juli 11, 2012

Att kunna glädja sig för småsakerJag kan bli glad av de minsta saker. Som att få äta goda körsbär till frukost. Körsbären så här års är så goda att man skulle kunna äta dom till frukost, lunch och middag. Och så ett mellanmål på det. Ungefär som det var med jordgubbar för en vecka sedan.

Och så blir jag glad när jag kommer hem från fruktståndet och packar upp alla godsaker. Knallröda chilis, zucchiniblommor från Veneto, obehandlade citroner med bladen kvar, mogna aprikoser och persikor och melon som luktar melon. Som man bara vill knäcka upp och gräva ur med händerna så saften rinner längs kinderna. Och så ler jag när jag påminns om hur den italienska frukthandlaren hjälpte mig att leta fram den bästa melonen, hur han sniffade på dom och klämde. Sen pratade han italienska med Alfred och gav honom ett körsbär. Såna saker som man minns med ett leende.


11 kommentarer:

Sandra sa...

Sådant "smått" i vardagen blir till stor glädje! Frukt och grönt är underbart. Att ett litet bär kan bringa sådan lycka!

Channal sa...

Allt det vackra gör gott för själen och du har öga för det vackra! KRAM Anna

Miss Marie sa...

Sandra - visst är det underbart!

Anna - tack! Kram tillbaks! :)

Ullis sa...

Vilka härliga bilder och vad gott det ser ut.

Miss Marie sa...

Ullis - supergott! :)

Sofia sa...

Du har så rätt Marie, det är bra och viktigt att kunna glädja sig för småsaker. Det har jag varit dålig på den sista tiden, så nu har du inspirerat mig med att gå på en promenad till marknaden och köpa något gott. Ha en härlig bröllopsdag föresten!

Desiree sa...

Det är en konst i sig att kunna glädjas över de små sakerna i vardagen. Inte alla kan eller gör det. Jag tror man lever ett rikare liv om man kan glädjas just över smått. Körsbär är attans goda. Jag ska nog ut och köpa några senare idag.
Kram!

Saltistjejen sa...

Ja du, den som kan glädjas över de "små sakerna" tror jag får ett rikt och lyckligt liv.
:-)

Miss Marie sa...

Sofia - kul att få inspirera lite! :)

Desiree - visst är det så! Körsbären är så goda just nu...

Saltis - det måste ju vara så! :)

Anna, Fair and True sa...

Härligt! Vi äter så mycket mer frukt sedan vi fick Isolde faktiskt

Miss Marie sa...

Anna - ja, de små inspirerar! :)