tisdag, juli 31, 2012

Gröna biffar



Det här receptet kommer ursprungligen från Lilla Matdériven, och efter att ha gjort det och ändrat på det några gånger så tycker jag att jag hittat det perfekta receptet. För oss vill säga! Alfred tycker de här är supergoda, och vi brukar alltid försöka ha några i frysen, för de är perfekta att ta med på picknick eller när man ska ut och resa. 

Gröna biffar

300 g broccoli
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl riven ost
1/2 dl krossade linfrön
1 tsk rökt paprikapulver
rivet citronskal från en halv citron
färska kryddor
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ångkoka broccolin och mixa den slät. Vispa äggen poröst i en skål och tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Forma små biffar och platta till dom när du lägger dom på plåten. Grädda i ugnen i 15-25 minuter, vänd dom efter halva tiden. 

Jag serverar dom här biffarna med någon smaskig dipp. Nu senast blandade jag getost, yoghurt, rivna morötter, salt, peppar och citronsaft, det blev riktigt gott. Till Alfred serverar jag majs och delade oliver. Till vuxna är det gott med en maffig sallad!


6 kommentarer:

Desiree sa...

Mums, gott. Jag beundrar din påhittighet i köket. Detta bevisar du åter igen att sådant som broccoli blir både gott och spännande även för barn fast många anser det som en tråkig och nästintill allt för nyttig grönsak. Själv gillar jag broccoli mycket så detta ska jag test. Kul och skojfriskt med gröna biffar.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, Alfred älskar dessa biffar! Min filosofi är att han ska få smaka på så många olika smaker som han bara kan! :)

Anonym sa...

Jag måste få Hazel att äta mera grönsaker. Ska testa detta faktiskt! Kanske lyckas lura henne! ;)

Miss Marie sa...

T - broccoli har ju en ganska utmärkande smak, kanske kan byta ut det mot nån annan grönsak om H inte gillar det?

Anonym sa...

Hon har inga problem med smaken, det är bara det att hon är så jävla skeptisk just nu, vill inte ens smaka. Så jag tänker att om jag kamouflerar det så går det nog! Hon åt till ex mos på broccoli, blomkål och fetaost härom dagen. Bara det inte ser ut som grönsaker! :)

Sen är det en hit att låta henne vara med också, tyvärr hinner man ju inte alltid :(

Anna, Fair and True sa...

Serverade Isolde falafel härom dagen och det gick inte hem. Acquired taste kanske :)