onsdag, juli 25, 2012

Orange Day SmoothieNär jag kom hem från marknaden med cantaloupemelon, aprikoser och morötter, så visste jag att jag var tvungen att göra en smoothie med dom. Det var som ett brandgult inferno i shoppingväskan! Orange gillar vi. Den 25e i varje månad ska man bära något orange för att visa att man är emot våld mot kvinnor och flickor. Läs mer hos UN Women

För att matcha det orangea man har på sig, så har jag gjort en orange smoothie med en skön mix av massa nyttigheter; betakaroten, a-vitamin, potassium och fibrer, bra för både ögon, mage och solbränna. Vill man ha en helt slät smoothie så kan man ångkoka morötterna och låta dom svalna innan man mixar i med resten. För en mer krämig smoothie byter man ut lite av mjölken mot yoghurt. Jag gjorde min smoothie med mandelmjölken, jag tycker det är så gott med aprikoserna, men det funkar även med annan mjölk!


2 glas

3 klyftor cantaloupemelon
2 aprikoser
2 morötter
2 msk havre- eller dinkelgryn
1 msk krossade linfrön
4 dl mjölk (ko, get, mandel- eller annan nötmjölk)
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
isbitar

Skär melon och aprikoser i mindre bitar, riv morötterna med ett fint rivjärn, tillsätt alla ingredienserna och blanda i en mixer. Njut!


5 kommentarer:

Desiree sa...

Mums, jättegott. Jag har alla tre hemma så jag skulle kunna fixa en sådan här. Har också köpt mandelmjölk så det kör jag nog också med. Gillar orange. Det är en läcker och färgglad färg. Snyggt ihop med dina blå naglar och det blå glaset. Blir fin kontrast mellan färgerna.
Kram!

Sofia sa...

Ser väldigt gott ut!
Jag hade ingen aning om det där med att klä sig i orange den 25:e - klart jag skulle göra det men jag har inte ett enda plagg i den färgen!

Lotta sa...

Håller med -- urgott, det ser också vackert ut. Jag ÄR orange tror jag. Har alltid dragits till den färgen.

Urfina bilder!

Anonym sa...

Ok, snygg smothie, men läckrast var bilden med läppstift och nagellack till!/Susanne

Miss Marie sa...

Desiree - prova, den är supergod! :)

Sofia - det är första gången idag! Tanken är att man ska klä sig i nåt orange varje månad den 25e fram till mars!

Lotta - orange är ju så härligt! :)

Susanne - haha, tack! :)