torsdag, juli 19, 2012

Torsdagspunkter


* Jag stör mig lite på svenska bloggares sätt att skämmas för sin reklam/sponsorer. Bara de senaste veckorna har jag sett, på flertal bloggar, hur bloggaren har en "tävling", och så längst ned gärna i liten stil så man knappt kan läsa det så står det att tävlingen är i samarbete med något företag. Skäms dom över det? De flesta förstår ju ändå att posten är sponsrad och att bloggaren (förhoppningsvis!) får något för att skriva om företaget och ha en tävling med dom. Varför skämmas för att man har en blogg där företag vill synas? Det är ju jättebra! Skriver man ut det tydligt (gärna i rubriken) så har ju läsaren valet att sluta läsa om de inte vill läsa ett sponsrat inlägg. Precis som man kan byta kanal på teven när det kommer reklam. Ta gärna inspiration från amerikanska bloggar som skriver tydligt om ett blogginlägg är sponsrat eller inte. Kolla in Oh Happy DaySoule Mama och A Cup of Jo så ser ni vad jag menar!

* En kompis blev påkommen med att ladda ned Shutter Island illegalt, eftersom tyskarna är lite hetare på gröten än svenskarna när det gäller nedladdning. Efter lite om och men så har han nu fått betala 800 €. Dyr film! Den är ju inte ens särskilt bra. Nu är hans plan att bjuda hem kompisar och ta betalt för att de ska se filmen. Hmm...

* Svenskar och engelsmän klagar på dåligt sommarväder. Har vi hört den förut? Engelsmännen har i och för sig fått värsta skyfallen på väldigt länge, men när jag var hemma i Sverige i juni hade vi riktigt fint väder. Till och med sol på midsommar! Inte kan man klaga då?

* Och om det så bara är för att höra hans underbara franska accent, så tycker jag att alla ska lyssna på Sébastien Boudet finfina Sommarprat. Det var nån bloggare som tipsade om honom (förlåt, jag har glömt vem!) och det var ett riktigt bra sommarprat. Han pratar om kärleken till surdegsbröd och bra råvaror. Jag vill lägga mig på knä och kyssa hans fötter. Sébastien for president!


15 kommentarer:

Jenny sa...

Jag brukar ofta hålla med dig, men inte idag. Jag är faktiskt ledsen på riktigt på vädret. Deppig, rent av. Det har regnat varje dag i två veckor nu. Två dagar har vi haft med sol så att man har kunnat sola. Den sommaren jag har varit ledig har jag fått ha långbyxor och jacka (och fleece!). I vår sommarstuga í Halland är det nu 11 grader, och har varit det i en vecka. Det är översvämmningar lite här och var i Sverige. Vi har inte haft så här dålig sommar på hundra år i Sverige. Då tycker jag nog att man får klaga, faktiskt.....

Sofia sa...

Jag har slutat klaga och har bara bestämt mig för att ignorera att det är juli, jag struntar i att tänka på det helt enkelt. Och det har regnat varenda dag sedan i april, typ. Men men, jag är glad att jag fick fint väder i Italien i alla fall!

Ska lyssna på Sebasien Boudet idag, tack för tipset!

Anna tänker högt sa...

Jag håller inte heller med om vädret, nu skiner solen iofs men det är så kallt i luften att jag knappt kan ha balkongdörren öppen. Igår fick jag stänga den för det blev alldeles för kallt. Jag kan inte minnas att vi någonsin haft så här dåligt väder någon sommar innan. Helt knäppt.

Anonym sa...

Äh, jag pallar inte med allt gnäll om vädret. Jag hoppas att det blir fint nu när det är yran, för det är roligare då helt enkelt, med uteserveringar o så. Men annars - ORKA! Hazel brukar gå ut varje dag o säga! Det är fint väder mamma! Det blåser och regnar - fint! Solen skiner - fint! Det är nåt att ta lärdom av...

Anonym sa...

Även belgarna klagar på vädret, så mycket att de tycker någon stackars väderkille ska sluta prata så mycket om regn! Men vad fasen, det regnar ju! Men nu har i alla fall värmen kommit tillbaka så även om det växlar mellan sol och regn hela tiden så är det i alla fall inte kallt.

Lotta sa...

Håller med dig i allt!

Saltistjejen sa...

Jag håller helt med!!! Varför hymla om reklamen. Varför inte säga såhär är det och det står jag för eftersom jag gillar just detta. Eller vill ha det där. Eller vill dela med mig av det hör tille r.
Angående sommarvädret så förstår jag ändå alla i Sverige (och kanske england också?) för de har haft den regnigaste och kyligaste sommaren på jag vet inte hur länge. Och eftersom vintrarna i Sverige är rätt långa och jobbiga så är det ju sommaren alla svenskar lever av under resten av året på ngt vis. Den behövs verkligen för att folk ska orka med typ 8-9 månader av kyla, och senare även mörker....
Det verkar dock variera en del också var man är i Sverige även om i stort sett hela landet har sämre sommarväder än "normalt". Men Midsommar var ju fin i mellersta och norra Sverige verkar det som men den regnade totalbort i Skåne och Småland. Småland har ju otroliga översvämningar nu också och katastrofvarningar utfärdade på grund av allt regn som kommit...
Själv njuter jag av att vi ÄNTLIGEN har ngt svlarae igen med 23 grader! Efter gårdagens åskoväder. SKÖNT!!! I love it!
Och Sebastien Boudet! VISST var hans sommarprat BRA!!! Jag tror det var hos mig du såg tipset. Eller iallafall också. Kanske har fler bloggare tipsat om honom? ;-)
KRAM!!

Miss Marie sa...

Jenny - mina föräldrar kanske bor i en solig del av Sverige?! Jag var ju hemma nästan hela juni och vädret var mycket bättre än det brukar vara, likadant med vår vecka på Gotland. Du får klaga, jag lovar! :)

Sofia - ja, Englandhar ju i stort sätt samma väder hela året om numera. Det är 10-15 grader på vintern o 10-15 grader på sommaren, med några undantag!

Anna - jag brukar säga att huvudsaken är att det är uppehåll så spelar det inte så stor roll, men kyla är ju inte heller kul!

T - hon är smart hon! :)

Brysselkakan - konstigt att det skiljer så mkt mellan Tyskland o Belgien! Tycker vädret här har varit helt ok!

Lotta - :)

Saltis - visst var det du som tipsade om Sébastian! Tack för det! Så mysigt program! :)Ja, ni har verkligen haft det varmt, ni får dela med er lite! :)

Sofia sa...

Eftersom jag själv jobbar inom marknadsföring kan jag se det där med lite dold reklam från två sidor. Det är väldigt många företag som explicit ber om just detta av olika skäl så det är inte alltid bloggaren själv som bestämmer. Bara en synpunkt från andra sidan =)

Miss Marie sa...

Sofia - nej, jag förstår att det inte alltid är bloggaren som bestämmer, men bloggaren är ju ändå den som är ytterst ansvarig över vad som finns på dennes blogg. Jag tycker det är moraliskt fel, och så är det ju olagligt också. Förstår faktiskt inte heller företagen som hellre vill ha dold reklam än öppen?!

Sofia sa...

Jag håller helt med dig, ville som sagt bara lyfta fram den sidan också. Och japp, enligt marknadsföringslagarna i Sverige är det olagligt med dold reklam som är betald så där har du helt rätt och de fel. Igen ;-)

Anna, Fair and True sa...

Jag klagar inte så mycket för det är ju ingen idé, det förändrar ingenting, men faktum är att det varit en halvdan sommar. Ganska mycket soliga dagar men inte särskilt varmt ändå och minst en regnskur per dag nästan.

Måste lyssna på fransmannen också! Hellenius var bra också, rolig.

storasyster sa...

när det är 30C ute så klagas det att det är för varmt o nu när det är behagligt ute så klagas det över att det är för kallt. visst regnet är inte så kul men det är inte sönderbrända gräsmattor och blommor heller... jag njuter av sommaren

dyr film

Desiree sa...

Jag tycker man ska vara ärlig med reklam och sponsrade tävlingar. Har börjat läsa A cup of Jo och gillar hennes blogg mycket.
Surt för din kompis men tycker nog inte att ideén att bjuda hem kompisar och ta betalat för att se filme hemma hos honom verkar vara en bra idé. Vem skulle betala en kompis för att se en gamal film hemma hos denne. Nej det bästa är nog bara att inse att han får bita i det sura äpplet och ta konsekvenserna.
Håller med dig om att svenskarna klagar för mycket på sommarens väder. Tycker faktiskt att det varit en ganska bra sommar. Visst hade det kunnat få vara lite lite varmare men ändå har det varit bra. Det har kommit lite skurar men det har inte varit ihållande regn utan annars soligt och fint. Jag är nöjd och känner inte alls att det varit någon katastrof sommar som det kan låta som på andra eller då man läser tidningen.
Lyssnade fakstiskt på Sebstiens program häromdagen. Mysigt helt klart.
Kram och trevlig helg.

Miss Marie sa...

Sofia - förlåt om jag lät lite arg! :) Det här är bara en sak jag funderat en del på! :)

Anna - ja, jag har förstått att den inte varit så bra i stora delar av landet. Hellenius gillar jag inte på tv, så tror inte jag skulle gilla honom på radio heller... ;)

Storasyster - låter bra att njuta! :)

Desiree - ja, jag ser ingen idé med att inte vara ärlig om det! Jag tror nog min kompis mest skojade om att ta betalt för filmen. ;) Hoppas augusti blir bra i Sverige!