onsdag, augusti 01, 2012

Fisktortillas



Till det vanliga fredagsmyset med tacos eller tortillas antar jag att de flesta brukar köra på köttförs till fyllning. Här kommer en liten utamanare, nämligen fisk! Det känns mycket fräschare med fisk med några droppar citron på, och jag skulle gissa på att det här även går hem hos barn som i vanliga fall inte är överförtjusta i fisk. Alfred gillar i och för sig fisk, men det här är en favorit!

4 personer

400 g vit fisk
1/2 dl mjöl
1-3 tsk rökt paprikapulver
skalet från en halv citron
salt & peppar

Dela fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, paprikapulver, rivet citronskal, salt och peppar i en skål. Doppa fiskbitarna i mjölblandningen, skaka av överflödigt mjöl och stek fisken på medelvärme i några minuter, se till att de blir brynta runtom.

Engelsmannen  och jag gillar en förenklad variant av den mexikanska dippen Mole, här kommer den:

1 burk kidneybönor
2 msk vatten
chili
1-2 msk kakao
tomatpurée
salt & peppar

Blanda kidneybönor och vatten i en skål, låt koka upp. Tillsätt färska, hackade chilis, eller kör på chilipulver. Hur mycket beror på hur hett det ska vara! Tillsätt kakao, en klick tomatpuré och smaka av med salt och peppar, eventuellt mer kakao. Låt röran koka på låg värme tills det har blivit en gegga. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Till fisken serverar jag sallad, majs, avokado och citronklyftor att pressa över hela godheten. Och jag föredrar tortillas över tacos!

6 kommentarer:

Ninnie sa...

Å, så gott det ser ut! Det måste jag prova!! Här i vår familj är tacos eller tortillas med köttfärs väldigt poppis, det är bara jag som inte tycker om det...Men nu har jag hittat ett alternativ som nog skulle passa mig!

Miss Marie sa...

Ninnie - jag föredrar det här framför köttfärssås! :)

Saltistjejen sa...

Å fisktortillas och fisktacos är så GOTTT! Det är väldigt vanligt ute på mexikanska ställen här. Och jag väljer det ganska ofta om jag äter mex-mat på restaurang. Jag har aldrig gjort det hemma dock men borde testa.
:-)

hjarnfrys sa...

Det här skall jag prova, verkar jättegott, tack!

Miss Marie sa...

Saltis - ja, fisktacos känns väldigt mexikanskt, gott är det! :)

Hjärnfrys - det är gott! :)

Anna, Fair and True sa...

Gott! Ska lägag det på minnet. Jag har ätit och gjort fisktacos förut men kul med nytt recept.