12 bullar
75 gram smör
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
ca 7 dl vetemjöl
ca 150 g hackad mörk choklad
1 ägg
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en skål och rör i mjölk- och smörblandningen tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och vaniljpulver. Blanda i mjölet allt eftersom och knåda degen i 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 6 delar, kavla ut varje del och sprinkla över lite hackad choklad, rulla ihop och forma till en baguette Låt jäsa i 30 minuter till. Pensla varje bulle med upppvispat ägg. In i ugnen på 220 grader i 8-12 minuter.
5 kommentarer:
mmmmm... känner doften och smaken! Får ta och baka till barnen o mannen!
KRAM Anna
Oh ser otroligt goa ut. Får man smaka tro.
Anna - gör så, supersmarrigt! :)
Storasyster - dom här bakade jag hemma i Tyskland, tyvärr! :)
bläää på dig...
The ones you left in Munich are safely eaten :) Highly recommended!
Skicka en kommentar