fredag, oktober 05, 2012

Tag der Deutschen EinheitHelg! Den här veckan har verkligen gått fort! Vi hade svärföräldrarna på besök till i måndags och sen i onsdags var det röd dag här i Tyskland så vi hade lillhelg redan då! 

I onsdags var det Tag der Deutschen Einheit, alltså den dagen då de firar att Öst- och Västtyskland gick samman till ett land igen. Det är ganska sjukt när man tänker vad det här landet har varit med om bara det senaste århundrandet. Ett världskrig, sen en demokratiskt vald Hitler som med sina nazister ville ha ihjäl en massa människor, ett andra världskrig och så en mur som byggdes för att skilja öst och väst. För några år sedan var jag vid Checkpoint Charlie och det är fortfarande lätt surrealistiskt att tänka sig att Berlinmuren och Checkpoint Charlie fanns under min livstid och att människor försökte fly från öst till väst och blev skjutna. Den sista människan sköts ihjäl när jag var 6 år, 1989! DET är läskigt att tänka på!

Hursomhelst, i onsdags firade tyskarna att de är ett enat land, och vi firade med dom. Som ni ser var Alfred och jag matchande prickar!

9 kommentarer:

meerle sa...

Jag går förbi murmuséet nästan varje dag och ändå tänker jag på det varje gång. Att jag bara var några månader gammal när muren revs känns helt sjukt.
Och nu för tiden när jag ser bilder från den dagen börjar jag nästan gråta varje gång, för jag har så många fina vänner (yngre och äldre) som bodde på östsidan och hört deras berättelser. Det är så gripande!

Anna tänker högt sa...

Jag var faktiskt i Berlin sommaren 1990 och då var delar av muren kvar, det känns som tusen år sedan. Helt knäppt att man faktiskt gjorde så i en stad i nutiden.

Channal sa...

Minns den dagen som igår! 1989! Samma år som min dotter föddes! Min favoritlåt är Heroes med Bowie... texten handlar om öst o väst i Berlin!

Ni är så fiina o söta!! Matching❤

KRAM Anna

Miss Marie sa...

Meerle - jamen, visst är det helt ofattbart?! Jag tyckte Berlin var lite grått på det sättet, för fortfarande påminns man så mycket om vad som hände bara för några årtionden sedan! Helt sjukt.

Anna - ja, o ändå har man gjort det igen, mellan Gaza och Egypten. Det känns så avlägset med Berlinmmuren men ändå är det fortfarande så nära!

Anna - Heroes är ju så bra, men personligen förknippar jag Berlinmuren mest med Die Mauer med Ebba Grön!

STORASYSTER sa...

fin finare finaste NI
SAKNAR ER SÅÅÅ.

Saltistjejen sa...

Ja nutidshistoria kan kännas så skrämmande just för att det verkligen ligger såpass nära i tiden trots allt.
Hu!
-89 gick jag i nian och jag minns att pappa var i Tyskland då Berlinmuren föll något senare. Han tog med en bit hem.
Vad fina ni är du och Alfie i era matchande prickar!
Kram!

Desiree sa...

Ni är så fina både du och Alfred med polka dots.
Trevlig helg.

Miss Marie sa...

Storasyster - :)

Saltis - ja, det känns ju knappt som historia ens!!! Läskigt är det.

Desiree - tack detsamma! :)

Anonym sa...

[p]Again the Soviet Union (55 gold medals) and East Germany (37) demonstrated their [url=http://www.cheappsneakershoes.com]air jordan shoes[/url] sporting superiority across the Western nations by finishing second and third while in the medal table . com Nike Free 4 . Never, [url=http://www.cheappsneakershoes.com]michael jordan shoes[/url] never give up . The technique of ordering is actually simple, what one ask to act is execute the catalogs presented over the internet site and choose the product or service you're concerned to [url=http://www.cheappsneakershoes.com]cheap air jordan shoes[/url] acquire and after that go through the purchase button . they might select several becoming more popular NBA superstars and create a Jordan shoe of their name . Following of [url=http://www.newsneakershoes.com]new air jordans[/url] these, you feel as if you assists in maintaining going , or go back home as tired through long nights . e [url=http://www.newsneakershoes.com]cheap jordans for sale[/url] 100m . There initially were [url=http://www.newsneakershoes.com]air jordans for sale[/url] basketball, baseball, tennis, golf and soccer shoes.[/p]