måndag, november 12, 2012

En morgon med AlfredVi har en liten krabat här hemma som klättrade ur spjälsängen för sista gången igår (och landade på huvudet med en smäll!) så vi har fått ta bort ena sidan på spjälsängen, så Alfred kan ta sig i och ur sängen utan att behöva göra några större akrobatiska konster. Mitt i natten stod han i vårt sovrum. "Mapp, mapp!" Vilket betyder napp. Då fick jag traska upp, leta reda på nappen i sängen, övertala Alfred att han skulle lägga sig igen och så fick jag ligga på golvet bredvid tills han slutligen somnade. Jag har haft bättre nätter, kan jag lova.

I morse kom han in i sovrummet igen. "Mummy, smooooodi!". Då är det dags att gå upp och göra frukost. Under tiden jag fixar smoothie och macka står han bredvid mig. "Gott! Smooooodi, gott!" Jag ställer frukosten på brickan och ger honom hakklappen. "Koooom! Nuuuuu!" Det är bråttom, han vet ju att frukosten är dagens viktigaste måltid!

10 kommentarer:

Sofia sa...

Så himla gullig. Eller kanske inte att du blir väckt mitt i natten men...

Bra att han gillar smoothies också, nyttigt och gott!

Miss Marie sa...

Sofia - nej, just mitt i natten är det mindre gulligt! ;)

Ullis sa...

Jodå, jättegulligt:)

Miss Marie sa...

Ullis - ;)

Desiree sa...

Förstår att Alfred gärna vill ha dina smoothies till frukost. Förhoppningsvis får ni båda sova lite mer i natt istället. Jobbigt när man inte får sova tillräckligt vad det än beror på.
Stor kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det blir jobbigt att vara trött! Jag hoppas han sover bättre inatt.

Anonym sa...

Ojoj, jag hade två sådana nätter förra veckan när jag var ensam med V och han absolut inte ville sova, och sedan försov vi oss på morgonen :-( jag behövde dock inte ligga på golvet. Jag antar att det är därför många rekommenderar vuxenstorlek på sängen när barnet har vuxit ur sin spjälsäng.
V somnar i vår säng (och sover där med mig när vi är ensamma) och sedan lägger vi över honom i spjälsängen. Igår nattade jag honom och gick sedan på toa.. när jag kom ut stod han utanför toaletten och väntade på mig! Jag kunde inte låta bli att skratta, han är så gullig även om jag fick natta en gång till. (vi har inte ben på vår säng just för att han ska kunna ta sig ner och upp i sängen utan att riskera att trilla ner)
Härligt att han snackar!! Blir det mest svenska?

storasyster sa...

Han får byta till gästsängen annars?! Där kan han ju tom ligga på tvären om han vill :D Det är just därför vi har hoppat över juniorsängarna. Smoothie är ju så gott. Fast nu har jag varit dålig på att bjuda barnen, o mig själv, på det! Bättring!!

Miss Marie sa...

Petchie - än så länge har vi fortfarande spjälsängen, vi har bara tagit bort ena sidan på den, vi vill inte köpa ny säng innan vi vet var vi bor framöver! :) Vi försöker se till att natta honom i hans egen säng för att han ska vänja sig vid den!

Storasyster - nej, han får allt sova i sin egen säng! :)

Anna, Fair and True sa...

Han ser gulligt nyvaken ut :)