fredag, november 23, 2012

Little Lion ManDagen har gått i ett idag! Kul med såna dagar ibland. Bland annat har vi varit på 2-årskontroll hos farbror doktorn (ja, innan Alfred är 2 år, that's the German way) och där började han prata om fästingsvaccin. I München vaccinerar dom inte förrän barnen är över 3 år, förutom om barnen rör sig mycket i skog och natur. Vilket vi ju inte direkt gör här. Men sen undrade doktorn var i Sverige vi åkte och när vi kollade på fästingskartan så är området hemma i Sverige helt rött. Stor fästingrisk alltså. Så nu tyckte farbror doktorn att vi ska fundera på om vi ska vaccinera Alfred mot fästingar nu till sommaren. Nån som har koll på fästingvaccin? Som jag har förstått är det inte så vanligt i Sverige?

Helg nu! Skönt det. Vår sista "lediga" helg det här året, sen är det full fart med besök från Sverige, besök i England, besök från England och sen åker vi till Sverige och firar jul! Weeiii! Kul när det händer mycket. Vi kommer slappa järnet i helgen, hoppas ni har en bra helg var ni än är!

Jag börjar sjunga på Mumford & Sons Little Lion Man när Alfred har sin lejonmössa på sig!

12 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad jag förstått blir barn inte lika allvarligt sjuka om de får TBE och därför anser man att vaccinering ej behövs.

Miss Marie sa...

Anna - det är nån annan sjukdom som dom också kan få av fästingar, tror jag? Har er barnläkare ens nämnt det eller är det inget man bryr sig om i Sverige?

Anna, Fair and True sa...

Borelia, men det finns det inget vaccin mot vad jag vet. Finns det en tredje?

Miss Marie sa...

Anna - hmm, nu blev jag osäker, måste kolla upp!

Anonym sa...

Faster distriktsköterska rekommenderar att vi vaccinerar tjejerna. Har inte gjort det förrut, men ska nog göra det nu. // syster

Miss Marie sa...

Syster - ja, låter ju ganska smart att göra det när vi ändå är en del i skog o natur hemma i Sverige!

Martina sa...

Jo, men jag vet manga i Sverige som vaccinerar sig mot fästingar. Jag och tjejerna har gjort det här nere, trots att det inte är en kotte som knappt vet vad fästingar är hos oss.
Kram

Anonym sa...

Jag tänker vaccinera båda barnen i år. Känner många som gjort det, både barn och vuxna. Blir allt vanligare, men mer vanligt i områden som är särskilt utsatta. Det är tre sprutor man tar med ett visst mellanrum. Sedan får man "fylla på" med mer vaccin efter ett antal år om jag fattat rätt. /Susanne

Lotta sa...

Den här bilden är helt underbar!!!

Och vad härligt att ni ska fira jul i Sverige. Avis!


xx

Desiree sa...

Här vaccinerar man endast mot TBE som Anna säger. Finns inget vaccin mot Borrelia. Jag har vaccinerat mig mot TBE men vet inte när man börjar vaccinera små barn mot detta.
Ha en skön och vilsam helg tillsammans innan det lackar mot jul och nya resor.
Kram!

Jonna sa...

Underbar bild och vilken otroligt söt mössa!

Molly P sa...

Det du bör kolla upp innan är om vaccinet innehåller kvicksilver (tiomersal eller thiomersal), tycker jag.