fredag, december 14, 2012

In LondonJag gillar London. Det finns så mycket fint där, så mycket historia. Men jag gillar inte London med barnvagn. Bara cirka en fjärdedel av alla tunnelbanestationer hade hiss eller rulltrappa, resten fick vi bära vagnen upp och ner! Hur gör småbarnsföräldrar som bor i London? Tar dom bara bussen överallt?

Och så tänkte vi passa på att gå in i Westminster Abbey medan Alfred sov. Men det skulle de ha £16 per person för, så vi struntade i det. En kyrka som tar så mycket betalt för att folk ska gå in i den känns bara fel. Förvisso var det gratis att gå in och bedja, och vi tänkte tanken att säga att vi skulle in och be, men att ljuga i en kyrka känns lika fel som att behöva betala £16 för att gå in i den, så vi skippade det helt. 


Libertys gillar jag också. Det här gamla, fina varuhuset i flera våningar som känns nästan lite magiskt. Vi lyckades med att få bord så vi kunde fika med lite Afternoon Tea. Fint det. Och så handlade jag lite fina papper, men jag hade kunnat vara kvar därinne hur länge som helst. Det finns nåt nytt och fint att se bakom varje hörn.


Och London i julskrud. Komplett med röda bussar som ser ut att ha lysande horn på sig. Det kan knappast bli bättre än så!

13 kommentarer:

Millanq sa...

Jag gillar ocksa London. Men jag skulle inte vilja bo dar med barn. Det rackte att bo dar i tva ar utan barn ... Jag har ingen aning om vad folk gor med barnvagnar i London och faktiskt ar det inte sa himla ofta man ser dem. Gissningsvis ar det sele eller nagot likannde som galler? Tanker man efter ar det faktiskt aldrig sarskilt mycket barn pa tunnelbanan over huvudtaget ... Vi ska ta med barnen dit for forsta gangen nasta ar men da slipper vi ju barnvagn.

Jag tycker att julpyntet ar ursnyggt i London! Sarskilt i jamforsele med de flesta andra stader i UK ..

Kram

Sofia sa...

Min fina stad! Jag har aldrig varit inne på Westminister Abbey men det var dyrt, £16! Annars är ju alla museum gratis så konstigt att kyrkor ska kosta så mycket.
Ang barnfamiljer, tror faktist de flesta bor lite utanför som vi gör och då behöver man ju inte använda tunnelbanan med barnen så ofta. Allt finns ju här, kaféer, affärer, restauranger m.m . West End i sig är ju inte särskilt barn vänligt men det är kanske inte där man
hänger om man bor i London. Eller jag gör inte det så himla ofta iaf. Jag tror många har den bilden av London när man säger att man bor där, folk tänker "gud vad jobbigt" för de ser Piccadilly Circus och hemska Oxford Street framför sig...men det är ju inte där man springer runt om man bor här :)

Desiree sa...

London ser väldigt vackert ut i julskrud. Liberty varuhuset blir man super sugen på att besöka när man ser dina fina bilder därifrån. Trist när de tar så himla mycket betalt för att gå in i en kyrka. Har för mig att de tar rätt saftigt betalt för att gå in i Stor kyrkan också i Gamla Stan.
Hade nog resonerat precis som ni gjorde och helt enkelt skippat besöket.
Kram!

Sofia sa...

Åh och en till sak jag tänkte på (du fick mig att fundera!). Jag tror många promenerar. Jag undviker själv tunnelbanan så mycket det går. Själva West End är inte så stort och om man hittar är det alltid snabbare att gå. :)

Annika sa...

Vad vackert de är.
Men tänk att de tar så mkt betalt för kyrkan.
Otroligt.
Bra dock att man kan gå in och be utan att betala, fattas bara.
Mkt fin shopping in swinging London, och fin skyltning!!

Anonym sa...

Åh underbara London.
Jag har kånkat runt med mina två barn, väldigt tätt mellan dom, i Londons tunnelbanesystem och på bussarna. Jag gjorde det inte lätt för mig heller med dubbelvagn så var det en prövning men fast allt går.
Jag tycker däremot att när jag väl kom till Sverige så trodde jag att alla skulle hjälpa till, hålla upp dörren när man kommer med vagn, erbjuda en sittplats åt en 2 åring som fick stå (för hans mamma för enkelhetens skull endast tog en singelvagn)men icke det.
I London har jag fått hjälp att kånka upp barnvagn med sovande barn upp för branta trappor, alltid är det någon som erbjuder sig att hjälpa till och man behöver sällan vänta länge på hjälp. Det känns som människor i London är mer angelägen att hjälpa till och är medvetna om hur trixigt det är att ta sig runt. Dock med detta sagt så har jag däremot fått ta en del abuse av kontorsnissar som tycker att kvinnor och barn ska hålla sig hemma.

Allt går om man bara vill och det är en helt underbar stad med eller utan barn.
Jag ska väl också säga att som i vilken vardagsliv oavsett vilken stad man än bor i så hänger man kanske inte på Liberty, Oxford str var o varannan dag när man har barn med sig. :-D

God Jul

Emma Sofie sa...

Jag skulle verkligen vilja åka till London jultid. Kan tänka mig att det är otroligt vackert!

Martina sa...

London i december verkar mysigt! Och mycket bra shopping!
Kramar

Ullis sa...

Liberty är ju bara för underbart. London överhuvudtaget är ju mysig.

Anna, Fair and True sa...

Vi var också på Liberty och passade på att dricka Cream Tea där :)

Jag tror de flesta bor lite mer i utkanterna och de lämnar barnen hemma för det mesta. Jag tänker också på alla stackars rullstolsburna - hur gör de?!

Jag har inte varit i Westminster Abbey på några år nu (3-4 år?) men då var det gratis!

Miss Marie sa...

Millan - ja, jag kan tänka mig att det räcker med två år utan barn! Tror säkert era barn uppskattar att åka dit nästa år, finns mycket fint att se där!

Sofia - fast vi såg ju dagis, barn o barnvagnar, så det måste finnas några som bor därinne i centrala London! Men jag skulle nog också föredra att bo som ni, lite längre utanför. Och visst kan man gå, men London är ju ändå en ganska stor stad och barn har ju inte alltid det bästa tålamod, så ibland måste det ju gå snabbt!

Desiree - London är verkligen julmysigt! Jag förstår att de tar betalt, för de får visst inget anslag från staten, men tycker det är lite väl saftigt med nästan 200 kronor! Tänk om man är en hel familj som vill gå in?! Då blir det dyrt!

Annika - ja, både fin skyltning och shopping! Harrods skyltning är fantastisk!

Anonym - ja, vi såg faktiskt några mammor som fick hjälp med sina barnvagnar i trappor, det är fint att folk är villiga att hjälpa till! Vi stod med kartan några ggr o folk stannade till o frågade om vi ville ha hjälp, det tycker jag är bra! Men visst är det så, man hänger inte på turistställena när man bor i städerna, men är det verkligen lättare med tunnelbanan och tåget i utkanten av London? Vi åkte från Burnham med tåget, och där var det också bara trappor upp till stationen.

Emma Sofie - hur fint som helst! :)

Martina - ja, men jag hann inte med så mkt shopping som jag hadee velat! :)

Ullis - ja, en otroligt fin stad!

Anna - vi såg ju dagis o föräldrar med barnvagnar inne i centrala London, så några måste ju bo där också! Vi åkte från en station utanför London, och där var det också bara trappor. Visst är det gott Cream Tea på Libertys! :)

brysselkakan sa...

Liberty är ett helt fantastiskt varuhus. Bara själva byggnaden i sig: Man kan nästan gå vilse där inne för planlösningen är allt annat än förutsägbar!
På deras tygavdelning köpte jag tyg till en balklänning, året var 1991, och min man skulle utexamineras från officersutbildningen vilket innebar bal. Och som utbildad sömmerska sydde jag givetvis klänningen själv.

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, det är inte helt lätt med hissarna o trapporna! :) lyxigt med tyg till balklänning därifrån, kan tänka mig att det blev fint! :)