torsdag, december 06, 2012

Jul i mitt husVi har det lite juligt här hemma, trots att vi inte kommer fira jul i München. Men lite julmys måste man ju ha! En liten gran och så lite pynt vid fönsterna, det är ungefär så juligt det blir hemma hos oss. Hyacinter och polkagrisstänger är favoriter hos mig. Det luktar så gott!


Den här fina stjärnan köpte jag på julmarknad förra året. Man kan ha den hängandes eller ståendes och jag har den ståendes. Den glittrar så fint, som en riktig julstjärna.


Några nya julgransdekorationer har det blivit i år. Förr om året har jag bara haft röda kulor i, men nu finns det lite silvriga saker där också. Och guldstjärnor. 


Nyinköpt för i år är också den här lilla ren i plexiglas från MUJI. Alfred har inte upptäckt den ännu men när han gör det kommer han nog gilla den! Man kan nämligen ta isär den och sätta ihop den. Mycket skoj.


Och så ljus, såklart. Det är inte lika mörkt i München som i Sverige, men ljusen sprider stämning. Mer juligt än så kan det inte bli! Annat juligt är julkort och det är något jag verkligen gillar. Jag vet att fler och fler struntar i julkort (det är dyrt, det är jobbigt, det är tråkigt, det är...) men jag tycker om att både få och skicka. Jag lägger gärna lite extra pengar på att skicka julkort till nära och kära. Hur gör ni med julkort?

11 kommentarer:

Sahra sa...

Åh. Bocken. Så söt. Muji sa du.

meerle sa...

Mysigt! Jag letar efter en sån stjärna i fönstret också, är den från Sverige eller Tyskland? Väldigt fin! Jag kommer inte skicka några julkort, det har aldrig riktigt varit något jag tänkt på heller. Dessutom träffar jag mina kompisar bara några dagar innan jul och dom i Sverige kan jag skriva till på fb. Tråkigt men sant. Min lägenhetskompis håller däremot på att pyssla jättegulliga julkort nu som hon ska skicka. Men nä, jag har inte riktigt tid till det.

Sofia sa...

Vad fint du har det!

Jag skickar inte julkort...har aldrig gjort det, däremt önskar jag god jul till dem som står mig nära! Däremot hjälper jag och Reuben till med julkorten som hans mormor skickar. Det är över 200 kort. Helt galet! Hoppas det är några färre i år då hon är på sjukhus.

Jonna sa...

Så julmysigt det ser ut hemma hos, tror nog att jag tar och flyttar in ;) Har i princip inte gjort något alls här hemma, borde verkligen ta tag i det där alltså.

Miss Marie sa...

Sahra - plexirenen är från muji, halmbocken är köpt på nån marknad, tror jag! :)

Meerle - julstjärnan är köpt på julmarknad här i München!

Sofia - 200!?!?! oj, det var riktigt mycket! Riktigt så många skickar inte jag till! ;)

Jonna - jag tycker det är mysigt att ha lite julfint omkring mig! :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Julkort JA TACK! Skickar väl runt 40 stycken och bara såna med tomtar och juliga saker på, d v s inga kort på mina egna barn. Däremot gillar jag (numera) verkligen att FÅ kort med kompisarnas ungar i tomteluvor eller deras semesterbilder! Det är kul, men jag vill hellre skicka traditionella kort själv av någon anledning.../Susanne

Desiree sa...

Ditt hem ser så mysigt och julfint ut. Vackert med en liten gran. Älskar både ljus och olika ljusslingor som ger så fint sken.
Jag har köpt några julkort som jag tänkte skicka. Det är allt något speciellt med att få "riktig post" så jag tänkte att jag skulle kosta på mig det till några även om jag inte kommer att skicka till alla.
Kram!

Miss Marie sa...

Susanne - härifrån skickar vi julkort med bild på Alfred! Tycker det är kul även fast vi även skickar till några som aldrig ens har träffat honom...! Men jag gillar också att få kort på andras familjer! :)

Desiree - ja, riktig post får man alldeles för lite av, så klart man ska passa på vid jul! :)

Annika sa...

Tycker ni har mysjuligt hemma.
de år vi firar i sve brassar jag inte lika mkt som de år vi är här.
Så jag tycker ni har det alldeles förträffligt mysigt.
jag skickar också kort, vill inte börja skicka kort via webben.
Det bästa jag vet att julkort med hela familjen!
Gillar det!!!
Uppskattar sådan kort enormt, uppskattar dem mer än traditonella tomtekort sas.
Men allt är välkommet i låddan :-))))

Anna, Fair and True sa...

De har ganska många roliga julpynt på Muji i år!