torsdag, januari 10, 2013

Julklapp från The Cambridge Satchel Company



Vi måste ju snacka julklappar! Vad fick ni? Vad gav ni?

Min bästa julklapp var nog den här väskan till Engelsmannen. Hans jobbväska började bli riktigt sliten, och ju mer jag läste om The Cambridge Satchel Company visste jag att en väska därifrån skulle passa min make perfekt! Man väljer mellan fyra storlekar, vilken färg man vill ha (finns så många snygga!) och så väljer man om man vill ha några initialer stämplade på väskan, sen betalar man och det tar dom upp till 30 arbetsdagar att göra väskan för hand och sen får man den hemskickad. Hur fin som helst.

Väskan är som sagt supersnygg, men vad jag också gillar med den att den görs efter att den har beställts och att den görs i England av ett företag som startades av en mor och en dotter. När fler och fler företag börjar flytta sin produktion till låglöneländer så tycker jag faktiskt att man ska gynna dem som vågar gå mot strömmen och göra business hemmavid! Inspirerande!

Läs mer här
Och här

11 kommentarer:

Sofia sa...

Jättefin väska och jättefin 'story' bakom företaget.

Jag tycker det är superviktigt att stötta småföretagare, även om detta företag inte verkar vara jättelitet längre. Det är därför jag blir så arg när jag tänker på alla stora skattefuskare här i UK, som Starbucks och Amazon t.ex. Om mitt lokala kafé som ägs av en ung kille skulle göra samma sak så skulle han kanske hamna i fängelse eller åtminstonde få betala stora pengar i skadestånd, men stora företag som kedjor kommer undan med det. Så ja, jag håller med, stöd mindre företag som gör det rätt för sig!

Miss Marie sa...

Sofia - men även storföretag (som nu väl Cambridge Satchel är) som håller sin produktion i hemlandet ska premieras, tycker jag! Dom anställer ju nytt hela tiden, vilket är kanon!

Sofia sa...

Absolut, det är ju toppen att de har stannat och anställer människor från deras hemtrakter! Verkligen värt att stödja.

Miss Marie sa...

Sofia - precis! :)

Annika sa...

Marie! Vilken SNYGG väska!!
Gillar!!
Toppenklapp.
Min bästa julklapp var en extern blixt till min canon!

Martina sa...

Fin. Blev maken nöjd?

Miss Marie sa...

Annika - de låter också bra! :)

Martina - mycket! :)

Jasmine sa...

Haller med! Mycket inspirerande! Haha min karl skulle ocksa behova en ny jobbvaska...Den han slapar runt pa nu ar i nylon och fran anno 1988 typ;-)

Miss Marie sa...

Jasmine - då är det dags för en ny! :)

Anna, Fair and True sa...

Jättefin! Men de har bara en modell alltså, fast olika storlekar?

Miss Marie sa...

Anna - njae, finns lite andra modeller, men de liknar varandra.