måndag, januari 28, 2013

Tvååringen
Det är två år sedan våra liv förändrades totalt. Alfred kom in i världen och i resten av våra liv kommer han vara den som betyder allra mest för oss. Livet med Alfred är förvirrande, förtvivlande och alldeles fantastisk. Han gör mig förbannad och förälskad var dag och det upphör aldrig att förvåna mig hur vi lyckades åstadkomma den där underbara killen.

Den senaste månaden har utvecklingen gått rekordsnabbt. Han pratar och sätter ihop nya ord varje dag, förstår och pratar både engelska och svenska och vet vilka han pratar vilket språk med. Ibland blir det lite tokigt, som till exempel åka bil och åka car, eller att nästan alla färger är blå eller röda! Det här året har han börjat på en lekgrupp tre timmar två dagar i veckan, och jag tror det är den vi har att tacka för att han lärt sig så mycket den senaste tiden.. Det är fantastiskt att se hur han utvecklas genom att leka med andra barn och hur självständig han är, fast det är lite jobbigt när mamma lämnar förstås.

Han målar gärna och älskar att läsa böcker tillsammans med oss. Favoriten just nu är Äntligen bajs!, och det hänger nog ihop med att han har börjat gå på pottan. Han är inte torr ännu, men man ser att han känner sig jättestor när han kissat på pottan! Alfred tycker också om sin cykel som han gärna går runt med här hemma och andra favoriter är Little Princess, bilar och iPad. Han vet vilka appar som är roliga och kan hantera den bra. På en vägg i hans rum har vi satt upp en massa kort på människor i hans liv, och han står gärna där och pekar och pratar om dom. Alfred gillar facetime och skype och går gärna runt själv med iPaden och pratar med vem det nu är han pratar med!

Stort grattis på födelsedagen, vår stora lilla Alfred! Mamma och daddy älskar dig!

13 kommentarer:

Sahra sa...

Stort grattis till er fina 2-åring. Kram

Sofia sa...

Åh så fint! Grattis Alfred!

Channal sa...

Tänk! Jag minns hur jag hamnade på din blogg... och när du skrev om att du var med barn och hur ni möttes du och engelsmannen! OCH NU har Alfred blivit 2 ÅR! How Cool!! Vart tar åren vägen?!

PUSS o GRATTIS till sötaste Alfred! En kändis här i bloggdala!!

KRAMAR Anna

Martina sa...

Grattis till söta Alfred!
Hoppas att han far en jätterolig och minnesvärd födelsedag!
Härlig alder när man gör nya upptäckter varje dag.
Kramar

Anonym sa...

Fina ord om en fin son! Ofattbart att han redan är två år!

Annika sa...

Grattis till den fine lille Alfie!
Ja, jag minns det tydligt då du var gravid och förlossningen och allt.
OCH nu är han redan 2!!
Så fin han ÄR!!!
Hoppas att ni alla har en fin dag idag!!

Miss Marie sa...

Sahra - tack! :)

Sofia - tack! :)

Anna - jag tycker också det gått så himla fort! Nästan läskigt fort! :)

Martina - vi firade den ordentligt i lördags, idag blir det lite lugnare! :)

Brysselkakan - jag vet, det har gått så fort! :)

Annika - redan 2! Var tar tiden vägen?! :)

Desiree sa...

Stort grattis till Alfred. Oj så snabbt det gått dessa två år. Vad duktig han är med språken. Går han på någon engelskspråkig lekgrupp eller är den på tyska? Pratar han en del tyska också? Han verkar vara en väldigt go och jättefin liten kille.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - det är en engelsk lekgrupp så han kan ingen tyska. Vi ska inte bo här så länge till så det känns ok med engelsk lekgrupp.

Västmanländskan sa...

Grattis till er fina kille!

Anna, Fair and True sa...

Grattis här också! Vad fint du skriver om honom.

Anna sa...

GRATTIS!
tänk att du varit mamma i hela två år, bra jobbat!
och den där sötnosen alltså... <3

Miss Marie sa...

Västmanländskan - tack! :)

Anna - tack! :)

Anna - ja du, hur hände det?! Två år liksom... wow!