onsdag, februari 06, 2013

FrukostDagens frukost, bestående av Alfreds och min favoritsmoothie; färsk kokosnöt, ananas, jordgubbar, banan och lite chiafrön. Smarrigt. Och så gröten, jag har experimenterat lite med olika recept på rå bovetegröt, men jag vete katten, det är nog inget för mig! Jag föredrar min gröt varm. Så idag blev det hederlig dinkelgröt med blåbär. Gott. Och ljusen, visst är det ljust ute när vi äter frukost, men idag var det riktigt ruggigt, så det blev ljus till. 

Men nu ser jag till och med solen utanför fönstret! Halleluja!

7 kommentarer:

brysselkakan sa...

Gröt... Ryser lite, inte min grej. Den enda gröt jag kan svälja är nog mannagrynsgröt och lite risgrynsgröt men båda är väl mer som godis ;-)

Nä, här är det te, en skivad banan och en skiva av mitt hembakta fruktbröd som gäller.

Kanske, kanske jag kan tänkas besöka din stad i april! Stor maskinmässa och jag kanske hänger med T dit! Hoppas du vill ses i så fall.

Anna, Fair and True sa...

Ska försöka ta tag i alla inspiration härifrån och göra lite goda smoothies och annat under min föräldraledighet. Men jag har ingen mixer, Peter tycker det räcker med stavmixer men det tycker inte jag...

Miss Marie sa...

Brysselkakan - mmmm, risgrynsgröt! Så gott! Men som du säger, mer som godis! :) Absolut! Kommer du hit måste vi ju ses! :)

Anna - jag har bara en stavmixer så den kör jag med, bara man har en riktigt bra så går det! Men det är klart, mixer är lite enklare!

Ullis sa...

Gott! Här var det så vitt ute så vi skippade ljuset idag.

Miss Marie sa...

Ullis - fint med snö! Ska visst komma mer här i kväll..!

Anna, Fair and True sa...

Så du har bara en stavmixer också alltså. Men hur gör du med citrusfrukter och andra frukter med mer fruktkött? Gjorde en smoothie igår och ångrade att jag inte körde clementinerna i råsaftscentrifugen först.

Miss Marie sa...

Anna - jag har en citruspress som jag pressar dom med, då kommer lite fruktkött med men mest saften. Min mixer klarar annars att mixa det mesta!:)