fredag, februari 01, 2013

PB & Jelly Pancakes



Mmmm... Både Alfred och jag gillar de här pannkakorna! Bovetemjölet ger en fyllig smak och passar bra tillsammans med jordnötssmöret och bananen. Den syrliga jordgubbssåsen blir här pricken över i:et. Pannkakorna har inget sötningsmedel i sig, så det kan vara gott att ringla över lite lönnsirap vid servering.

Pannkakor:
2 ägg
2 dl dinkelmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
2 teskedar bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
en nypa salt
3 dl valfri mjölk (havre, ko, mandel...)
1/2 dl osaltat och osötat jordnötssmör
1 mosad banan
1 msk olja

Sås:
Jordubbar
Vatten
Socker
Vaniljpulver

Dela äggen så att gulan är i en skål och vitan i en annan. I skålen med gulan, tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Vispa äggvitan fluffig och vik ned den i smeten. Steg på medelvärme i några minuter på var sida tills pannkakorna är genomgräddade.

För att göra såsen häller du en handfull frusna jordgubbar i en kastrull och fyller på med lite vatten. Släng i en nypa socker och vaniljpulver och låt puttra tills det har blivit en röd sås. 

Till servering, skivan en banan och servera med såsen. Häll eventuellt över lite lönnsirap.

8 kommentarer:

Jenny sa...

Ni har alltid så goda frukostar och mellanmål. Lyllos Alfred! Kram coh trevlig helg!

Sandra sa...

Mums! Vill testa.!

Miss Marie sa...

Jenny - tack detsamma! :)

Sandra - det får du göra, supergott! :)

Desiree sa...

Ser underbart gott ut. Blir otroligt sugen. Passar perfekt till helgfrukost.

Miss Marie sa...

Desiree - absolut!

Sofia sa...

Men attans vad gott!

Miss Marie sa...

Sofia - riktigt gott! :)

Jonas H Svensson sa...

Vad gott det ser ut! Kanonbild. Vad använder du för kamera?