onsdag, mars 27, 2013

I Alfreds världVi har en kille som inte åker bil särskilt ofta. Det märks när vi säger att vi ska åka bil någonstans och Alfred svarar; "åka morfars bil, åka flygplan!". Det har ju blivit så att de flesta gånger vi åker bil är det till och från en flygplats, så i Alfreds värld är det så det är! Känns skönt att ha en kille som är mer van vid cyklar och kollektivtrafik än bilar, men det kommer ju ändras helt när vi kommer till England. Synd, men det är bara att acceptera! Idag åker vi bil till flygplatsen för att hämta upp pappa Engelsmannen, yay!

5 kommentarer:

Martina sa...

Här där vi bor är man totalt bilberoende, utan den skulle det vara väldigt svart.
Söt outfit pa Alfred!
Kramar

Desiree sa...

Det är väldigt många som bor här i Schweiz som inte heller har bil. Kollektivtrafiken funkar ju utmärkt till punkt och pricka. Dessutom finns det goda tågförbindelser med övriga Europa. Basel i sig som många andra städer här är också väldigt gå och cykelvänlig. Men personligen skulle jag inte vilja vara utan bil. Tycker att bilen underlättar enormt när vi åker i väg på våra olika utflykter och road trips. Jag är glad att det finns valmöjligheter här vilket inte fanns i Alabama då det gällde att ta sig fram men bilen är lite extra frihet.
Kram och njut av påskhelgen med hela familjen sammlad.

Jonna sa...

åhh sötaste mössan på fina Alfred! :) Himla skönt att ni i alla fall har fått ha en längre tid då ni har kunnat cykla överallt och därmed fått ordentlig med luft i nosen :)

Saltistjejen sa...

Det var samma med Ella innan vi skaffade bil. Då älskade hon att åka bil och en av de bästa sakerna med att vara i Sverige var att man då fick åka lite bil. Numera gillar hon INTE att åka bil. Ändå gör hon det rätt sällan. Men men. nyhetens behag är definitivt borta.
Kram!

Miss Marie sa...

Martina - ja, det är ju tyvärr så i de flesta städer, inte särskilt bra lokaltrafik!

Desiree - jag tror det beror mycket på att du är så pass van vid att ha bil efter att ha bott i USA där man måste ha bil jämt! Vi är mer vana vid att inte ha bil, så för oss är det inte så konstigt! :)

Jonna - absolut, så skönt! :)

Saltis - ja, Alfred är inte heller alltid så förtjust i att åka bil!