tisdag, mars 19, 2013

Ready, Steady, Go!Alfreds första cykeltur utomhus! Han har tränat på cykeln inomhus hela vintern, men i lördags var första gången han tog på sig hjälmen och gav sig ut på Münchens gator. Man kunde verkligen se hur lycklig han var, "Alfred cykla!" ropade han och sprintade iväg!


Såna här balanscyklar, i Tyskland kallas dom för Laufrad, har alla två-treåringar här. Det är det perfekta transportmedlet för små ben som inte orkar gå så långt. Det kan bli så att de inte orkar cykla hela tiden heller, så då har man både ett trött barn och en cykel att släpa på, men det är det värt.


Det är inte alla barn på Laufrads som har hjälm här, bara cirka en tredjedel kör med hjälm, men för oss känns det självklart med hjälm! Rätt som det är tittar dom åt ett håll och kör åt ett annat och så krasch! Vi har också köpt cykelhandskar till Alfred. De är smidigare än vanliga vantar och så ger de bättre grepp på styret.

8 kommentarer:

Annika sa...

KAN han cykla!!???
OMG vad duktigt!!
Ser inga stödhjul.
WOOOW!
Tant Annika är mkt IMPAD!
kan tro att cyklarna i Tyskland har hög kvalitet för det små!
Hjälm är nog bra ja. Själv är jag usel på att använda hjälm då jag cyklar.

Anonym sa...

Underbart med såna där springcyklar! Man övar upp balansen tills det är dags för "vanlig" cykel tror jag... Och hjälmen är ju bara så cool! Har svårt att se att den svenska varianten skulle se så häftig ut bara...om det finns en...Syns att det är en nöjd kille! /Susanne

Miss Marie sa...

Annika - nej, det är ingen cykel med pedaler utan en balanscykel. Alfred får upp farten med fötterna och sen kan han dra upp dom om han vill! Det kan gå riktigt fort! :) Jag använder också alltid hjälm när jag cyklar, en billig livförsäkring!

Susanne - ja, de flesta som har haft balanscykel behöver ju inte ja stödhjul sen så jag tror säkert det är bra! Och nej, den svenska flaggan är ju inte riktigt lika cool som den brittiska... ;)

Martina sa...

Snyggaste hjälmen i stan! Och matchande outfit till det. Cykla pa Alfred!
Kramar

Miss Marie sa...

Martina - :)

Iccan sa...

Cykelhandskar och allt! Så sött.

Saltistjejen sa...

Balance bikes är stort här också. E fick en av en kompis då de flyttade och hon gillar den jättemycket men är egentligen lite för stor dör den. Vi funderar på en "riktig" cykel till sommaren men det stora problemet för oss är ju förvaringen av en sådan. Skotern är ju sååå mycket lättare. Det är framförallt sckotrar man ser barnen med här, mer än cyklar. Både i lägre åldrar 8från 2) och uppåt (tonår).
Alfred ser ju bara hur cool ut som helst på sin hoj!!

Miss Marie sa...

Iccan - såklart! ;)

Saltis - ja, inte helt lätt att förvara cyklar! Vi har ju ett garage där vi kan ställa våra och sen kan man faktiskt ställa cyklar utomhus utan att de stjäls direkt! Tror nog vi kommer skaffa en sparkcykel till Alfred också så småningom.