onsdag, mars 20, 2013

Svar på frågor


Vad tycker du är några av de bästa sakerna med att bo i Munchen? 

München är en rik stad, med det kommer att den är ren, det finns inte många tiggare och allt håller bra standard. Det finns mycket bra kollektivtrafik och eftersom staden ligger mitt i Europa är det nära till många andra länder. Det är också en internationell stad dit människor från världens alla hörn kommer till för att jobba eller plugga. Det finns väldigt bra sjukvård, många fina restauranger, bra shopping och fina parker där Englischer Garten är den absolut finaste.

Vad tror du att du kommer att sakna mest den dagen du flyttar därifrån?

Vi bor i stadsdelen Schwabing och det kommer jag sakna! Det är inte lika turistigt som i centrala München men det finns gott om restauranger och butiker. Vi har nära till Englischer Garten och gillar att hänga där. Vi kan också cykla i hela München vilket är något vi verkligen uppskattar. Vi har ingen bil och har verkligen inget behov av det, vilket känns otroligt skönt. Jag kommer också sakna våra vänner här.

Är Munchen borna lätta att lära känna? 

Svårt att säga! Jag tror inte jag har träffat någon som är München-bo från början, många verkar flytta dit pga jobb eller studier. 

Har du tyska vänner som du talar tyska med?

De flesta tyska vänner jag har är flickvänner till Engelsmannens kollegor och när vi alla träffas är det engelska som gäller. Likaså med de mammor jag har lärt känna som har barn som Alfred leker med, vi kommer alla från olika länder och kan olika nivåer av tyska, så då är det engelska som gäller där också!

Favoritmånad/årstid i Munchen?

April-Maj. Det är fint, grönt, varmt, ungefär som sommar i Sverige. Vi brukar ha picknickar i Englischer Garten och sitta och äta middag ute på balkongen. Lovely!

Tre smultronställen i Munchen?

Englischer Garten, Viktualienmarkt och Nymphenburg Schloss. Vill man utanför München finns många fina byar vid sjöar att besöka. Andechs vid Ammersee, Starnberg vid Starnberger See och såklart vackra Disney-slottet Neuschwanstein.

Kanske inte relaterat till just München, men saknar du att jobba?

På ett sätt, ja. Jag saknar att ha något att göra som någon faktiskt vill betala för! Hur många bajsblöjor man än byter så får man inga pengar för det! ;) Å andra sidan har jag landat i mig själv och insett att jag inte kan göra allt jag vill hela tiden, just nu är jag Alfreds mamma till 100 % och jag är väldigt glad över att jag kan vara det, men det har varit en process med mig själv för att komma till den punkten.

Känns det som om du landat i Munchen nu?

Ja. Det kanske har att göra med att vi är på väg bort! Jag trivs här, vi har vänner som vi gillar att vara med och har verkligen kommit att älska München. Även fast det såklart finns saker vi ogillar också!

Hur länge ska ni stanna?

Cirka 5 månader till. Iiiiihhhhh!

Var skulle du vilja bo sedan?

Sverige.

Ar nyfiken pa hur det gar med framtidsplanerna!

Just nu är vi inställda på att flytta till England i slutet av sommaren. Vi vet inte exakt när men det blir till Preston där Engelsmannens jobb är. Vad som händer därefter är inte helt klart än, vi vill gärna till Sverige någon gång i framtiden, men det är många bitar som ska passas samman för att det ska klaffa. Vi tar ett steg i taget och det ska bli skönt att komma tillbaka till England. För tillfället. 

13 kommentarer:

Sofia sa...

Jag ställde ju inga frågor men det var intressant att läsa svaren ändå! Vad härligt att höra att du känner att du har landat i dig själv, det är ju verkligen en process det där. Jag vet inte hur det kommer att bli när vi får barn, men jag vill absolut inte jobba heltid, jag vill kunna dela på tiden och fokusera mycket på vårat barn också.

Spännande med flytt till England även om jag förstår att du kommer sakna erat liv i Munchen!

Miss Marie sa...

Sofia - ja, det är en svår process det där! Inte helt klar ännu, men på god väg... Lika svårt är det att få en balans i familjelivet, särskilt i länder där det inte är vanligt att pappan tar ansvar för barnet, då landar mycket ansvar på mamman! Hoppas ni hittar en balans där!

Annika sa...

Ja, jag var mkt nyfiken på din landning, tack för att du svarade.
Det märks här i din blogg att du trivs bättre nu.
Det är härligt!!
Jag vet ju själv hur himla svårt det kan vara.

SÅ ni drar upp era bopålar så snart alltså.
OCH då till england.
KUL. Var ska ni bo då?
Spännande att se var ni hamnar sedan. Din man skulle alltså kunna tänka sig att bo i sve?
BRA!!

Martina sa...

Jasa, ni är pa väg bort fran München. Hur länge har ni bott där?
Kram

Miss Marie sa...

Annika - vi har kvar lägenheten där, så det blir nog den först, men vi är väldigt sugna på hus! Har kollat på några men jag är inte särskilt impad av engelsmännens grej att sätta heltäckningsmatta i badrummet...!

Martina - Maken har bott här i 4 år och jag i 3!

Sandra sa...

Åh missade frågorna men var glad över att andra ställde så bra frågor. Så det blir England. Spännande! Och sportfrågan: hur känns det? ;)
Tänk vilken spännande uppväxt er lilleman får. Att kunna berätta och visa allt han varit med om.
Kram till er

Miss Marie sa...

Sandra - det är blandade känslor! Vi båda känner att München inte var en långtidslösning, så det känns bra att ha tagit första steget till någon slags normalitet! :)

Sofia sa...

Kul att läsa! Jag kanske skulle göra något liknande snart.

Miss Marie sa...

Sofia -gör så! :)

Anonym sa...

Jag hade helt missat att det blir England för er snart. Jag minns bara att ni funderade och väntade och inget blev bestämt... Hoppas det känns bra! Bara känslan av att faktiskt veta brukar vara lugnande.../Susanne

Miss Marie sa...

Susanne - har inte skrivit så mycket om det här, så inte konstigt att du inte visste nåt! Ja, känns skönt att veta, även fast det inte är vårt slutmål...

Desiree sa...

Åh vad kul med alla frågor och svar. Åh så glad jag blir för din skull att ni är på G att flytta. Har förstått att du gärna vill komma närmre någon av era familjer och det här låter toppen att ni nu snart är på väg till England. Jättekul och spännande! Kanske även lättare för dig att hitta jobb där på sikt. Stort grattis till er båda!
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, borde vara lite enklare för mig att jobba där, hoppas jag! :)