fredag, april 05, 2013

Fredagstips


Okej, här kommer tre fina svenska fredagstips!

Små citroner gula, den bästa svenska feel good-filmen på länge. Förutsägbar, kärleksfull och alldeles underbar, med söta Sverrir Gudnason. Passa på medan den fortfarande går på bio!

Snabba Cash 2. Något helt annat än Små citroner gula, men bättre ändå! Det är inte ett dugg feel good, snarare tvärtom. Joel Kinnaman är lysande, för att inte tala om Matias Varela som får mitt hjärta att blöda för Jorge. Hyr eller köp den på dvd, ni kommer inte bli besvikna!

Vattenänglar är Mons Kallentoft nya deckare och den gillade jag mycket! Svår, obehaglig och det gör det fullkomligt omöjligt att sluta vända blad! Läs den!

5 kommentarer:

Anna sa...

Just vattenänglar tänkte jag läsa nu när jag skulle välja ny bok men det blev inte den ändå. Jag har läst alla andra böcker av Kallentoft och just denna sista ligger på vänt. Blir väl till semestern eller något. När jag läser hans böcker så undrar jag lite hur han mår egentligen haha!

Saltistjejen sa...

Jag har läst boken "Små citroner gula" men inte sett filmen. och så läse jag även Vattenänglar för ett tag sedan. Håller med dig. Den var bra, hemsk och släppte inte riktigt taget ens efter att man läst klart den.
Snabba cash alltså. Har inte läst böckerna. Men för att jag hört att de inte var så väldigt bra. Men jag gillar Joel Kinnaman supermycket i "The Killing" så kasnke man ska se den då? har du sett första filmen? Bör man se den innan 2:an?
Ha en fin helg!!

Miss Marie sa...

Anna - ja, ibland undrar man! ;) Men bra är han!

Saltis - jag gillade inte alls Snabba Cash-böckerna, tyckte språket var urjobbigt! Men filmerna är riktigt bra, tvåan bättre än ettan men man bör nig se ettan först iaf, då fattar man tvåan bättre!

Lisa sa...

Tack for tipsen!

Ville beratta att jag laser - varje dag! Men mest fran mobilen och av nan anledning sa kan jag inte kommentera pa blogspot. Jattetrist! Sa spannande med Englandsflytt for er. Ser fram emot att folja er dar, kommer bli en hel del shopping kan jag tanka mig ;)

Kram fran Lisa

Miss Marie sa...

Lisa - trist! Men förstår att du har lite annat för dig än att kommentera! :) Blandade känslor inför England, men det blir nig bra! :)