onsdag, april 17, 2013

Hur man gör lördagsgodisRedan första gången jag såg det här receptet på fruktremsor hos Lilla Matdériven så visste jag att jag skulle prova på det! Riktigt enkelt att göra, det blir gott och ser snyggt ut. Enda nackdelen är att det tar lång tid i ugnen, men det är det värt. Alfred blev helt lyrisk när han fick smaka. Smaskade och grymtade. Det här är ju ett perfekt godis att göra tillsammans med lite äldre barn som kan vara med under hela processen. Prova!

4-5 dl fruktpuré
1 mango
2 bananer
2 dl hallon
1 dl ananas
eventuellt lite agavenektar eller honung för extra sötma

Mixa ihop alla ingredienser. Klä in en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela smeten över hela pannan med hjälp av en slickepott. Se till att det inte blir för tjock, då tar det alldeles för lång tid i ugnen. Grädda i mitten av ugnen på 70 grader i cirka 5-8 timmar. Man måste släppa ut fukt ur ugnen under tiden, det kan också vara bra att torka fukt från ugnsluckan! Godiset är klart när det är torrt i mitten (se till att det inte bränns i kanterna). Ta ut från ugnen, skär i långa remsor och rulla ihop medan det fortfarande är varmt. Förvara i en lufttät burk i upp till en månad.

Kika in hos Lilla Matdériven för tips på olika smaker godis. Nästa gång tänker jag nog prova en mango/banan/ananas/kokos-mix för lite tropiska semesterkänslor!

6 kommentarer:

storasyster sa...

Oj det lat spannande. Hur tunnt ska det bres ut? Bara mm lr cm?

Miss Marie sa...

Storasyster - så tunt som möjligt! Nån eller några mm, annars torkar det aldrig! :)

Jenny sa...

Jag blev också sugen när jag läste det inne hos henne. Brukade köpa sådana på Trader Joe's (typ som Whole Foods) i LA. Älskart. fast vet inte om jag orkar, det tar ju så lång tid! :)

Saltistjejen sa...

Mmmm det lät gott!

Miss Marie sa...

Jenny - men de gör sig ju nästan av sig själva, superenkelt! :)

Saltis - det är det! :)

Jenny sa...

Oj vad jag har letat efter detta recept! Nu ska här äntligen göras fruktremmar! :) Jag visste att du hade skrivit om det någonstans, men kom inte ihåg vad du kallat dem. Tack, igen! :)