måndag, april 15, 2013

I helgenVi hade ju besök i helgen! Tyvärr kom inte solskenet förrän i slutet av hennes besök, men vi hade kul ändå. Kristin har bott i München och vi umgicks mycket då, så det var kul att få ha henne här i München igen! Vi gjorde alla de sakerna hon saknade, åt tysk, salt mat, drack öl, gick på Viktualienmarkt och mycket annat.


Så här glad blev Kristin när hon hittade kryddan Obazda. Det är en väldigt bayersk sak, man blandar det med brie, camembert, lök och så kryddor. Äts helst till Brezn och sköljs ned med bayersk öl. Prost.


Alfred ville såklart smaka mammas äpplejuice. Han är inne i fasen anything you can do I can do too, så ibland har vi våra duster! Men såklart måste min bayerska son lära sig att dricka från ett riktigt ölglas. Selbstverständlich. 
50 shades of pink. Hur underbart är inte detta blomsterhav!

11 kommentarer:

Jenny sa...

Ser ut som en finfin helg det där! Känner igen det där med att sakna små (ofta lite "konstiga") saker när man väl flyttat från ett ställe. Ofta är det saker som man inte använde/åt/drack så mycket när man väl var där, men helt plötsligt saknar (nu vet ju jag inte om det var så med K, men det var det jag kom att tänka på). Som att jag blev besatt av knäckebröd i England (detta var 03-04 och allt de hade då var Ryvita, som jag inte tyckte räckte till då men som jag såklart började sakna när jag var tillbaka i Sverige igen men absolut inte köper nu när det väl finns...) Konstigt, det där... Har du så också?

Desiree sa...

Så vackert. Härligt att ni också har fått njuta i helgen av underbart väder. Kul med besök också. Coolt att du fångade snubben i Bayer dräkt på bild. Sparrisarna ser så goda ut. Jag gillar både de vita och de gröna. Nu är verkligen tid att frossa i dessa.
Kram!

Västmanländskan sa...

Vilka härliga bilder!

Martina sa...

Ah sa mycket fina varbilder du bjuder pa, härligt! Jag blir sa avis!
Kramar

Martina sa...

Ah sa mycket fina varbilder du bjuder pa, härligt! Jag blir sa avis!
Kramar

Miss Marie sa...

Jenny - absolut! Det är saker som jag alltid äter när jag kommer hem till Sverige, och saker vi alltid köper med oss från England! Kommer säkert sakna saker från Tyskland också, även fast jag inte kommer på nåt nu! :)

Desiree - ja, nu börjar sparrissäsongen på riktigt, mums! :)

Västmanländskan - :)

Miss Marie sa...

Martina - ja, våren har väl inte kommit lika långt i Sverige, tyvärr! :)

Annika sa...

FINA bilder återigen!!
Jättefint.
Ser att den lille ville ha mammas nagellack också :-)
Förstår att din kompis hade ett BRA besök hos er och i Munchen!!!

Miss Marie sa...

Annika - såklart han vill, gärna nytt varje dag! ;)

Anonym sa...

Å sparris! Det saknar jag med Tyskland -gå till marknaden och köpa vit, enorm sparris och så Schwarzwaldskinka till. /Susanne

Miss Marie sa...

Susanne - ja, nu är sparrisen god här! :)