lördag, april 20, 2013

Taxi maten!Det är inte många stunder om dagen som vår lilla pratkvarn är tyst. Han brås på sin engelska familj, som sällan är tysta, och pratar om allt möjligt. Favoriten är "what's that?" och man måste då förklara vad det är han pekar på. Annars gillar han att sjunga, twinkle little star/blinka lilla stjärna är en favorit och han sjunger dom på båda språken. Han gillar också en tågsång där man sjunger om olikfärgade tåg. "Bluuuuuue train, uuuurple train, gjeeeeeeen train" och så vidare. Ni klickar er vidare på egen risk, den låten sätter sig i skallen! (Choo, choo, choo, choo...) Han är också inne på att räkna allt, han räknar till tio på båda språken men hoppar gärna över sju. Sju har ju hans far också lite problem med!

"Not want to" och "kan hälv" är också favoriter. Och när vi är ute och går vill han gå "that a-way" eller "this a-way", han låter som en lite italienare! Han säger också "please" och när han har ätit klart säger han "taxi maten", som då såklart betyder tack för maten! Ja, för oss är allt glasklart, men för en utomstående kan det ibland behövas ett lexikon... I morse kom han in till oss, kröp upp i sängen, kramade om sin pappa och ropade "I love you, daddy!". Ganska fint det.

7 kommentarer:

Sofia sa...

Åh jag dör så charmigt!
Speciellt 'that-a-way' 'this a way'!

Och ja, sju är väldigt knepigt för engelsmän att uttala...Reuben säger 'HUUU'...

Storasyster sa...

Min minsta sa HEJ HEJ o sken som en sol när han såg bilden på Alfred. Han är van att kunna kommunicera via iPad :) konstigt när inte Alfred rörde sig lr svarade.

Ullis sa...

Härligt med allt prat. Förstår en hel del.

Miss Marie sa...

Sofia - samma här! Maken tar i från tårna och sen blir det ändå bara "huuu"! ;)

Storasyster - ja, konstigt! :)

Ullis - ja, ni har lexikonet! ;)

Anonym sa...

Underbar ålder han är i nu! Minns den tiden väl från mina var små, att man fick så enormt mycket tillbaka!
Njut!!!

Martina sa...

Vilket underbart fint kort pa Alfred!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, nu njuter jag verkligen av att vara mamma! Små nya upptäckter varje dag och det är väldigt givande! :)

Martina - ja, det blev bra! :)