onsdag, maj 29, 2013

Sånt man minns

 
 
Hortensia är en av mina favoritblommor. I min brudbukett samsades en stor hortensia med pioner, rosor, nejlikor, stjärnflocka, lavendel och delfinium. Varje gång jag har en hortensia hemma tänker jag på min brudbukett och den fina dagen som vi hade då. Det är kul hur små saker kan trigga igång minnen. En blomma får mig att minnas min bröllopsdag, och när Alfred har magknip masserar jag hans mage med samma olja och teknik som jag fick lära mig på kliniken efter att han fötts. Doften av den oljan får mig alltid att minnas de där första nätterna med Alfred. De sömnlösa nätterna, då han inte ville sova någon annanstans än på mitt bröst, och hur jag, livrädd för att han skulle ramla ned på golvet om jag somnade, kämpade med tunga ögonlock medan den oändliga natten var mörk utanför fönstrena.
 

7 kommentarer:

Martina sa...

Ja dofter kan verkligen trigga igang minnen!
Lite häftigt.
Kramar

Annika sa...

DET är min absoluta älskling i blomvärlden också.
Älskar den!
OCH jag gläds över mina snart blommande buskar i min lilla täppa.
Visst väcker dofter minnen.

Ullis sa...

Din mormor fick en hortensia, varje år, av din morfar på deras bröllopsdag.

Miss Marie sa...

Martina - sa haftigt! :)

Annika - onskar jag ocksa hade en buske hemma! :)

Ullis - sa fint! :)

Saltistjejen sa...

Ja dofter kan verkligen få igång minnet. Saker man nästan trodde man glömt kan komma fram. Dofter och musik tycker jag är sådana där otroliga minnesförstärkare.
Min fösta tid med E kommer fram knivskarpt i mitt minne när jag känner lukten av Purell. Inte särskilt romantiskt kanske haha, men eftersom hon låg på NICU (neonatalen) innan hon fick komma hem var det purell som gällde hela dagarna hos henne. Så den lukten manar fortfarande fram minnet av henne i kuvösen... Och sedan även hemma för vi fortsatte använda purell ett bra tag även efter att hon kommit hem. :-)

Anonym sa...

Det som triggar mina minnen mest är dofter och musik. Det är coolt!

Sofia sa...

Det låter som att du hade en himla fin bucket i handen!