onsdag, juni 12, 2013

Alfred och Dockan - A Love Story

 

Ni som hänger med på Instagram har sett Alfreds förhållande med dockan. Jag vet inte riktigt hur det hände, men kanske det är för att det var första leksaken/gosedjuret han valt själv? Det var på IKEA, tre dockor i olika färger, alla var fina, tyckte Alfred, men sen tog han upp Dockan och sa daddy. Sen var det klart. Det kanske var för att han tyckte att dockan var lik daddy (lika blek som Engelsmannen är hen i alla fall...) eller om det var Alfred som blev Dockans daddy, men nu är de tillsammans! Dockan är kanske inte världens bästa namn på en docka, men det fastnade helt enkelt.

Dockan hänger med Alfred, sitter bredvid honom vid frukost, och ibland får till och med Dockan smaka lite av smoothien. Smaka? Frågar Alfred och stter sugrret mot Dockans mun. Gott, säger han sen. Härom kvällen, när det var dags att sova, la Alfred Dockan på hallgolvet utanför sitt rum, sa god natt till oss och gick sen in i rummet, utan Dockan. Några minuter senare kom Alfred ut till oss och förklarade att Dockan var very naughty som inte ville sova! Engelsmannen och jag hade svårt att hålla oss för skratt, vad säger man till det, liksom? Jag älskar att Alfred har fantasi och faktiskt börjat leka nu. Jag själv hade låtsaskompisar när jag var liten (vad gör man inte när man har två storasystrar som inte vill hänga med lillasyster?!) så det är väl lite bättre att Dockan faktiskt är på riktigt. Typ.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker docklek är så himla fint just för att det handlar om omvårdnad om någon annan. Det är så osjälviskt och ett ypperligt bevis på att vi vuxna lyckats visa hur man ska vara mot mindre och så vidare.

Jag märker också att H bearbetar saker genom lek. Om vi har haft ett tjafs kan hon ofta sitta på rummet o leka med dockor och gosedjur och säga "nej dockan, man får INTE göra så, nu blir jag ledsen dockan" och så vidare.

Älskar för övrigt bilden då han sover med dockan, eller försöker han strypa ut den? ;)

Desiree sa...

Åh det där är ju bara såååå sött. Jag hade också en favorit docka som jag alltid skulle ha med mig överallt. Tror mina föräldrar har sparat den. Sedan hade jag också låtsas kompisar. Hi hi sitter här och fnissar lite åt att dockan var naughty... förstår att ni hade svårt att hålla er för skratt.
Kram!

Sofia sa...

Men vad sött =)

Martina sa...

Underbart!
Men hur gick det efter den ofrivilliga färgningen, fick du den ren till slut?!
Kram

Miss Marie sa...

T - visst ar det sa! Darfor jag tycker det ar viktigt att bada pojkar o flickor leker med dockor, just den har dosen av omvardnad behover dom! Och jag kan ocksa se hur Alfred bearbetar kanslor genom dockan, det ar ju han som "bestammer" over dockan! :)

Desiree - varken Engelsmannen eller jag anvander ordet naughty, sa antar att han snappat upp det fran granny o grandpa! Roligt var det! :)

Sofia - :)

Martina - vi tvattade dockan nagra ganger och nu ar han inte lika bla, bara lite! ;)

Annika sa...

Så gulligt med den där dockan, må den aldrig tappas.
Har han döpt den till ngt? Eller heter hen bara Docka?
Gulligt.
Visst älskar han Snigel också?

Miss Marie sa...

Annika - han har inte fattat det där med namn än, så det är bara Dockan! Snigel är också med ibland! :)

Västmanländskan sa...

Åh, så fint :)

Saltistjejen sa...

Ååå så fint! E var inte ett dugg intresserad av gosedjur eller dockor fram tills dess att hon slutade med nappen. DÅ var det som om hon behövde något annat att liksom "trösta sig med" och mysa med. Och det blev en Nalle som heter just "Nallen" (som Alfreds docka som heter "Dockan"). En nalle hon fått av en annan bloggare och kompis nämligen Taina 8vet inte ifall du läser hennes blogg) och det är en M&M nalle i alla möjliga färger. han följer med på de flesta ställen och jag är mest rädd att vi ska tappa bort honom för han är nog oersättlig....