torsdag, juni 20, 2013

Glad Midsommar!Åh, så skönt, nu är det midsommar! Jag läste inne hos Ebba von Sydow att hon inte är ett fan av midsommar, hon tycker mest det handlar om press och förväntningar om "den perfekta sommarkvällen". Själv känner jag helt tvärtom. Midsommar hos oss har alltid varit den avslappnade, sköna högtiden. Oavsett väder har vi alltid firat likadant, varje år. Från torsdagens blomsterplockning fram till söndagen som man försöker dra ut på så mycket som möjligt för att ingen vill att midsommar ska vara över! Två gånger har jag firat lite annorlunda; första gången var någon gång när jag gick gymnasiet och hade fest hemma med några kompisar, andra gången var när jag var au pair i Paris. Då var det istället Fête de la Musique den helgen, och det var inte helt fel det heller!

Det är kul att få ge Alfred samma midsommartradition som jag haft, och som ni ser gillar han att vara här, både vid midsommar och annars också! Han har redan hunnit med ett snabbad i sjön och nu får vi se till att köra snabbrepetition på Små Grodorna, den måste ju sitta imorgon!

Ha en trevlig midsommar!

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Jag tror Midsommar är just en sådan tradition och högtid där folk är väldigt delade. Som nyårsafton ungefär. Vissa tycker att det enbart (eller till allt för stor del) handlar om förväntningar som aldrig infrias. Själv har jag alltid älskat Midsommar. Vi har dock firat väldigt olika varje år sedan jag flyttade hemifrån. Som barn hade vi samma Midsommartradition men sedan har jag alltid firat med vänner på olika vis. Men det har ändå varit så mysigt och roligt. Oavsett väder. God mat och ofta lekar och spel och avslappnat prat.
Imorgon kommer vi fira i Battery Park som "vanligt" eftersom jag här sedan vi fick E och särskilt efter att hon blivit lite äldre så gärna vill ge henne en Midsommartradition. Även om den blir väldigt annorlunda mot den jag växt upp med. Men det känns ändå viktigt. Just Lucia och Midsommar känns som sådana svenska högtider och traditioner jag vill ge henne. Även om de blir mycket annorlunda här jämfört med Sverige.
Hoppas ni får en riktigt fin Midsommar imorgon!!

Miss Marie sa...

Saltis- ja, det är ju väldigt svenska traditioner som känns fint att ge sina barn!

Anonym sa...

Ja här är det la fête de la musique! Vi ska gå ut och äta någonting och sen gå till någon pub och lyssna på något band. Det ska bli kul och mysigt! I morgon firar vi lite midsommar för oss själva. Jag firar faktiskt inte midsommar riktigt om jag inte är i Sverige...

Miss Marie sa...

Annalena - helt ok med en musikfestival istället! I Paris var det musik vid varje hörn, riktigt mysigt!

Channal sa...

Jag är kär i sommaren... allt det gröna, blommorna, jordgubbarna och det bästa är färskpotatisen!! Varför stressa över det! Bara njuta av allt det vackra! Sen ljuset, det ÄR magiskt och unikt!!

Dans runt midsommarstången hoppade vi över för länge sedan! Det gjorde vi alltid när barnen var små! Det var så kul!! Kan sakna det lite!

Glad midsommar!! Kram Anna

Desiree sa...

Glad Midsommar till dig Marie. Hoppas ni får det fint och gott på alla sätt. Jag gillar midsommar, en av mina favorithögtider. Har aldrig heller känt av någon stress eller press. Vi har firat olika varje år. Ikväll blir det lite grill och jordgubbar på altanen här i Basel bara jag och C. Det funkar också.
Kram!

Martina sa...

Jag är inget stort fan av midsommar. Landet, sill och nubbe, mygg, kallt fast ända ska alla svenskar envisas med att sitta ute... inget av det där gillar jag. Sa jag är glad att slippa fira midsommar!
Men hoppas att ni far en fin midsommar i alla fall!
Kramar

Miss Marie sa...

Anna- håller med! Vad finns det att stressa över?! Bara mys och skönt ju!

Desiree- det låter härligt!

Martina- då passar det ju bra att du är i Frankrike! :)

Annika sa...

Jag håller med Ebba v S. Inte min högtid heller, inget jag ngnsin saknar.
Men jag önskar ER en underbar midsommar!!
Den ska firas utan krav, som man själv vill. DÅ blir den underbar!!
Själv är jag mkt nöjd med att sitta i Washington idag :-)
Trevlig midsommar!!!

Miss Marie sa...

Annika- oj,oj! Men tur att du o Martina inte är i Sverige så slipper ni ju midsommar! ;)

Lotta sa...

Glad midsommar! Härligt ni har det. Älskar att ni myser och kör, avslappnat. Så ska det vara!

xx

Sahra sa...

Jag älskar midsommar. Det är årets bästa helg. Jag känner precis tvärtemot Ebba. Kravlöst. Avslappnat. Ta helgen lite som den kommer. Bara ren njutning. I år har den varit mer lyckad än vanligt och jag kommer bära med mig många härliga minnen från detta års midsommar
Kram

Miss Marie sa...

Lotta - eller hur, så ska det vara!

Sahra - jag tror den blir vad man gör den till! Här är det mys på hög nivå som gäller! :)