måndag, juni 24, 2013

Ja, 'kej!Alfred pratar mer och mer när vi är här i Sverige. Då blir det mest på svenska, såklart, men han översätter lite grann också, när Engelsmannen är med. Det är faktiskt lite gulligt, hur han försöker hjälpa till! Han är också en riktig liten buse, vatten är väldigt kul och så är det spännande att busa med kusinerna. Ska bli kul att se när vi kommer hem till München, där vi pratar mest engelska, om han fortsätter prata lika mycket svenska eller om det blir mer engelska då. 

Huvtröja i merinoull från Merino Kids, shorts från Petit Bateau och skor från Converse.

10 kommentarer:

Sofia sa...

Men vad sött att han hjälper pappa =)

Martina sa...

Sa söt!
Mina tjejer blir ocksa jätteduktiga pa svenska varje gang vi är där lite längre!
Kramar

Channal sa...

Så himla go han är!! Sött o hjälpa pappa!

Pratar du alltid svenska med Alfred? Mina barns pappa prade bara spanska med dem. Tyvärr har de tappat jättemycket spanska nu som unga vuxna! Det är synd. Kan bero på att vi skilde oss för tio år sedan och han har inte varit mkt närmande för dem.

KRAM!!

Desiree sa...

Jättebra sätt för Alfred att få öva på sin svenska genom att vara i Sverige och umgås med kusiner och släkt där. Låter supergulligt att han översätter för sin pappa. :-)
Kram!

Annika sa...

Ja, alla resor hem är rena rama vitamininjektionera för det svenska språket.
SÅ härligt!!
Gulligt at Alfred översätter!

Saltistjejen sa...

Visst är det härligt när de börjar prata mer! Språkutvecklingen hos barn är så fascinerande att följa. Särskilt flerspråkiga barn!! E översatte också från svenska till engelska när hon var strax över 2 år. och vi var så snopna!!! Hon översatte en svensk barnfilm för några av våra amerikanska kompisar. Bara sådär. :-) Häftigt!
Heja Alfred och heja er!!!

Miss Marie sa...

Sofia - :)

Martina - ja, det är verkligen en skillnad när han hör det hela tiden!

Anna - ja, i stort sett bara svenska! Bara när vi är bland engelsktalande som jag också talar engelska. Synd om spanskan för dina barn!

Desiree - ja, superhärligt! :)

Annika - ja, det är det verkligen!

Saltis - haha, vad häftigt! :)

Anna, Fair and True sa...

Han kommer verkligen bli tvåspråkig även om ni sedan bor i England tror jag!

Anna, Fair and True sa...

Gillar kläderna förresten!

Miss Marie sa...

Anna - ja, just nu känner jag ingen oro över språken, han får höra mycket av båda men vi får se hur det blir när han är äldre!