tisdag, juli 02, 2013

Chèvre ChaudÄr ni som jag och tycker att det är lite halvsvårt att hitta på maträtter när det är varmt ute? Vill man ha något lite smålyxigt men ändå lättfixat så kan jag rekommendera chèvre chaud. Min au pair-mamma i Paris hade en restaurang som hon alltid gick till när hon ville ha chèvre chaud, men på den tiden var jag inte intresserad av chèvre, så jag lyssnade inte på hennes tips. Nu önskar jag att jag hade provat på en äkta chèvre chaud när jag hade chansen!

Hursomhelst, jag vet inte om min variant är lika god, men god är den. Man panerar chèvreosten i först mjöl, sen vispat ägg och slutligen ströbröd (jag kör på dinkel både när det gäller mjöl och ströbröd). Sen steker man i olivolja, ger pinjenötter lite färg i en torr stekpanna, ringlar över lite honung och serverar med en god sallad. Yummy!

Extra gott blir det om man har en god balsamvinäger att ringla över salladen. Jag hittade den här flaskan i en affär här i München, och den vinägern är så himlans god!


8 kommentarer:

Sahra sa...

Måste jag prova. Lätt väldigt gott

Ullis sa...

Åh, vad gott det låter.

Miss Marie sa...

Sahra - det är det! :)

Ullis - prova! :)

Anonym sa...

Mums! Hoppas det är varmt när vi kommer! :D Ser fram emot balkonggrillningar! :D

Miss Marie sa...

Anonym-såklart! ;)

Channal sa...

Det låter gott men jag har jättesvårt för chèvre! Det smakar fränt!!

Har verkligen försökt tycka om chèvre!

Kram Anna

Miss Marie sa...

Anna- jag var likadan förut, men så rätt som det var så började jag tycka om det! :)

Martina sa...

Chèvre är inte min grej.
Men testa crème de vinaigre balsamique, det är som tjockflytande balsamvinäger. Supergott! Det har jag alltid pa sallader!
Kramar