måndag, juli 08, 2013

Gatufest i SchwabingFör andra helgen i rad var det gatufest i Schwabing där vi bor. Väldigt härligt och somrigt när gator stängs av och fylls med scener, matstånd och en massa människor. Det ger en skön stämning och härlig energi! Maten varierar från amerikanska hamburgare till tyska fiskar på pinne, komplett med salta brezn och kall öl, såklart. Annars gillar man Aperol Spritzer i Bayern, den drinken förknippar jag med sommar i München!


I ett av stånden stod en man och skivade potatis tunt som han sedan friterade till chips. Snacka om färska chips, de var fortfarande varma! Alfred gillade dom nästa lika mycket som han gillade all musik som spelades vid varje gatuhörn.


När vi hade lyssnat klart på musiken så hoppade vi hemåt!

8 kommentarer:

Annika sa...

GUD vad mysigt!!
OCH fint.
Trevligt med all mat och alla folkfester.
tror du att du kommer att sakna Munchen mkt då det bär av till England?
Jag tror nog att du kommer att sakna en hel del.
Jag tycker att Munchen verkar vara en sådan trevlig stad med rikt liv.

Ullis sa...

Aperol spritzer pratade de om på radion som en god sommardrink. Jag håller med, som smakat den i Munchen.
Härlig helg ni verkar ha haft.

Molly P sa...

Din hatt är så fin. Vill ha en sån! Tips på var man hittar en?

Miss Marie sa...

Annika - det är MÅNGA saker jag kommer sakna, men också MÅNGA saker jag inte kommer sakna!!! Men just atmosfären är väldigt härlig i München, det kommer jag sakna!

Ullis - mkt go sommardrink, inte söt o sliskig!

Molly - de finns överallt i Italien, annars har jag inga tips, tyvärr!

Jenny sa...

Vad mysigt! Jag hoppas få komma till München någon gång. Mina vänner ska på Oktoberfest i år igen men då fyller jag 30 så det får bli ett annat år...

Millan sa...

Ah jag gillar gatufester! Det blir en hel del sadant har i Bristol ocksa den har tiden pa aret. Det var en stor karnival i Bristol har i ehlgen men vi flydde ut till kusten sa missade den helt.

Gullig han ar lillen pa fotona i inlagget nedan. Gillar hans troja valdigt mycket!
kram

Miss Marie sa...

Jenny - kan rekommendera ett besök i München! Finns mycket att se och uppleva! Men, om man inte är helt tokig i öl (och fylla) ska man nog komma nån annan gång än just vid Oktoberfest...

Millan - ja, så mysigt! Det ger verkligen en stad ett liv! :)

Jonna sa...

Så mysigt ni har haft det och detta väder är ju inte fy skam det heller :) Min pollenallergi har lagt sig och jag kan äntligen njuta till fullo av sommaren, underbart!