torsdag, juli 04, 2013

Kakao - och amarantdryck



Hello sommar! Det har varit varmt i München de senaste dagarna, så när jag fick syn på det här receptet på Green Kitchen Stories var jag tvungen att testa. En svalkande dryck som passar perfekt på sommaren!

2 1/2 dl mjök (soja, ko, get, ris...)
2 msk puffade amaranthfrön
2 tsk rå kakao
1/4 tsk kanel
isbitar

Mixa allt och häll upp i ett stort glas. Njut!

P.S. Amaranthfrön finns i välsorterade ekologiska affärer eller online, sm exempelvis här.


5 kommentarer:

Jonna sa...

Ser riktigt gott ut, behövs lite svalka nu när det börjat bli varmt igen! :) Jag har dock inte lyckats hitta amaranthfrön någonstans som inte innehåller varningstext om att det "kan" innehålla spår av nötter pga att det hanteras i samma lokal. Så himla trist för oss som är nötallergiker att nästan all "nyttig" kost alltid har denna märkning :(

Miss Marie sa...

Jonna - ja, det har du rätt i! Jag har inget problem med nötallergi, men nu när du säger det så är det ofta så! Synd!

hjarnfrys sa...

Mmmm, verkar jättegott. Vad är det för frön?

Må gott i värmen, skulle behöva lite här hos mig.

hjarnfrys sa...

Mmmm, verkar jättegott. Vad är det för frön?

Må gott i värmen, skulle behöva lite här hos mig.

Miss Marie sa...

Hjärnfrys - regn idag! Amarant är ett proteinrikt, nyttigt litet hälsofrö! :)