torsdag, juli 11, 2013

The Good and the BadIgår, mys med min son efter picknick och bad i ån. Idylliskt och vackert så det förslår.

Idag, brutalt uppvaknande i riktiga världen när inte mindre än tre tyskar tyckte det var okej att skälla på mig vid tre olika tillfällen. Where's the love?

10 kommentarer:

Desiree sa...

Vad är det med dessa tyskar? Fattar inte varför Hoppas du slipper mer sådant. Snart flyttar ni så att du slipper ilskna tyskar i Munchen. Vill gärna åka till Munchen någon dag men blir ibland lite rädd för att åka dit ;-)

Sofia sa...

Vilken underbart vacker bild! Hoppas eftermiddagen blir bättre!

Ullis sa...

Men då. Skit i dem. Solen skiner.

Annika sa...

DANG! Kontraster!
Men idag blir det nog en mkt bättre dag.
Varför är tyskar så ilskna? I do NOT get it.
Engelsmän är ju mkt vänligare, så det blir väl lite skönt att flytta dit.
Men vackert i Tyskland är det. MINSANN!!

Anonym sa...

Hej! Vi flyttar till Tyskland nu under hösten och jag måste fråga: är det ett vanligt fenomen detta med att tyskarna tycker att de kan säga vad som helst åt vem som helst (grovt generaliserat)? Jag har fått lite av den uppfattningen när jag läser om svenskar som bor i Tyskland, men det kanske beror på var man bor? Jag kan några artighetsfraser på tyska men that´s it. Haha, vad tar man sig till då om man får värsta utskällningen och inte ens förstår vad människan säger? /Madelene

Sahra sa...

Men. Vad hade du gjort för att förarga dem?

Storasyster sa...

Men sen fick du massor och ännu mera kärlek på kvällen hoppas jag, av din fina man!!

Jonna sa...

åh en sån där dag, huuu! Jag blir alltid lika förvånad när det händer, dock blir jag oftast ignorerad istället för utskälld (men det kommer säkert det med) vilket kan vara nästan lika frustrerande. Otrevligt hursomhelst!

ps. måste hålla med Sofia om att bilden är heeelt fantastiskt vacker! ds.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, de är väldigt aggressiva! Förstår om de blir arga om jag gör något farligt eller oaktsamt, men det var ju inget ens!

Sofia - det blev den! :)

Ullis - svårt att skita i dom när de är överallt!

Annika - ja, varje gång vi kommer från England så blir det väldigt tydligt att det är stor skillnad! Tycker det vore jobbigt att vara så arga hela tiden som tyskarna är!

Madelene - jag har bara bott i München, så jag vet inte hur det är i andra städer. MEN jag har hört att Bayern är lite speciellt, väldigt bryska och aggressiva, tror inte det är så norröver. Kan vara en storstadsgej också, tror inte det är lika dåligt i små städer på landet. Men jo, man får räkna med att folk säger till om man gör fel (eller inte fel), skriker, fnyser och är allmänt otrevliga. Tyvärr. Kan du inte så mycket tyska så kommer du inte förstå vad de säger, lika bra det! ;)

Sahra - jag cyklade, cyklister gör många tyskar väldigt förargade!

Storasyster - det fick jag! :)

Jonna - ja men man blir ju helt ställd! Det är så långt från vad man är van vid i Sverige och England! Fortfarande, efter 4 år här, har jag inte vant mig vid det...

Anonym sa...

Tack för ditt svar! Ja, det är nog lika bra att jag inte förstår allt, även om jag misstänker att det kanske framkallar än mer ilska och irritation hos den andre ;) Jag känner mig lite förberedd i alla fall, hade nog varit mer chockartat om jag inte hade haft en aning om vissa tyskars sätt. Du har en så fin blogg (hittade hit eftersom jag letade efter svenskar som bor i Tyskland), gillar särskilt dina bilder och recept :) /Madelene