måndag, augusti 05, 2013

Auf Wiedersehen, MünchenVi har spenderat, kanske, vår sista sommardag i München. Imorgon lyfter flygplanet med Alfred och mig på från München. Vi mellanlandar i Amsterdam och sen får Alfred äntligen krama mormor och morfar! Jag längtar bort från storstadshettan och till svensk insjö. För mig slår inget det på sommaren! Vi stannar nästan en månad i Sverige, och när vi kommer tillbaka till München är det sensommar och kanske redan höst. Då är det dags för oss att börja förbereda flytten till England, med allt vad det innebär! Vi har äntligen hittat ett hus som vi ska hyra ett tag, det var inte helt lätt när hus efter hus hade heltäckningsmatta i badrummet och minimala sovrummen (what's up with that, England?!), men nu har det tillfälligt löst sig. Det ska bli fint att möta hösten i England, men först blir det långsemester i Sverige. Som vi har längtat! Vi ses där!

15 kommentarer:

Ullis sa...

Välkomna, kram.

Lotta sa...

Förstår om ni längtar. En hel månad, så härligt. Avis!


xx

eastcoastmom sa...

Låter kul med flytt! Och en månad i Sverige.

storasyster sa...

Tänker hålla kvar er lääääängre ;)

Sofia sa...

Åh vad härligt med en månad i Sverige. Jag längtar också efter en sjö, vi åker till Sverige så fort Oscar har fått sitt pass!

Och spännande med England, skönt att ni har hittat ett hus, det är ju inte det lättaste. Och de små sovrummen beror på att desto fler sovrum ett hus har desto dyrare blir det, eller mer pengar till den som hyr ut/säljer då de intw mäter i kvadratmeter utan antal sovrum. Så om man har ett stort sovrum gör de oftast om till två små så priset går upp. SÅ DUMT, hatar det.
Nåväl, enough ranting. Hoppas ni får en toppenbra semester!

Desiree sa...

Oj redan snart dags för flytt alltså. Spännande. Många nya äventyr som väntar er. Låter toppen med att ladda batterierna och få njuta lite av familjen i Sverige först. Skönt att ni hittade ett hus att hyra. Finns det en stor hyresmarknad i England eller är det vanligast att man köper hus så som i Sverige? Förstår absolut att du inte vill ha heltäckningsmatta i badrummet. Det hade jag inte heller velat.
Njuuut av Sviiiden, semester och familjen.
Kram!

Sandra sa...

Åh, härliga tider väntar. Välkomna till sommarsverige!

Jonna sa...

Måste vara skönt att ha kommit fram till ett beslut och att flytten nu är så pass nära :) Underbart också med en "mellanlandning" i Sverige!

Channal sa...

Men Marie, det låter helt underbart! En månad i Sverige och snart flyttar ni till England! Det känns helt rätt!!

All Lycka till er! KRAM Anna

Annika sa...

OJ nu händer det grejjer.
Härligt med en månad i Sverige!
Kommer engelsmannen också dit om ett tag?
Kul med flytt till England.
Och lite läskigt.
Spännande att få följa er!!

Anonym sa...

Låter alldeles underbart med en månad i Sverige... Åh, vad jag längtar (och stör mig lite lätt på att jag kommer att vara mammaledig igen under vintern). Heltäckningsmatta i badrummet är en engelsk klassiker, helt otroligt att de FORTFARANDE har det!!! I Belgien finns det en regel att rum under x m2 (vet inte exakt hur många kvadratmeter) inte får kallas sovrum utan 'kontor' / arbetsrum. Men generellt är sovrummen små och det är ytterst ovanligt med inbyggda garderober och förvaring vilket innebär att man måste klämma in det också på de få m2...
Ska bli så spännande att följa er flytt till England! Synd att vi inte hann till Munchen innan ni flyttar!

Saltistjejen sa...

Wow så härligt!!! En månad av Sverigesommaren! Och sedan spännande höst på det med flytten. Jag tor det kommer gå galant!
Kram!

Molly P sa...

Hoppas att ni får just den rätta sommarsverigekänslan när ni är "här". Skulle ni ha vägarna förbi Strängnäs (för det har man ju ofta??) så kanske vi skulle ta och ses en sväng?

Martina sa...

Njut och ha det underbart i Sverige!
I ar bjuder Sverige pa en kanonsommar. Och det i kombination med vänner och familj gör sverigebesöket oslagbart!
Kramar

Miss Marie sa...

Ullis - tack! :)

Lotta - ja, så mysigt! :)

Eastcoastmom - kul och kul... ;)

Storasyster - :)

Sofia - ja, gud, den engelska bostadsmarknaden är ju ett gemensamt hatobjekt för dig och mig! ;) Förstår inte hur man kan kalla ett rum där man knappt får in en säng för sovrum?!

Desiree - det är både och! Vi har en lägenhet i Preston, men den är inte optimal för oss för tillfället så vi fortsätter hyra ut den och hyr något annat under tiden vi letar större.

Sandra - tack! :)

Jonna - ja, det är bitterljuvt! Jag har längtat så länge så nu när det väl händer så känns det nästan konstigt! :)

Anna - tack! :)

Annika - han kommer nästa vecka så han också får njuta av lite semester innan det är dags! :)

Petchie - ja, jag har insett att det är ett plus att vara mammaledig under sommaren! :) Kommer ni till norra England får vi träffas! :)

Saltis - det hoppas vi! :)

Molly - är vi i närheten hojtar jag till! :) Likadant om du är i Örebro! :)

Martina - ja, det är så underbart! :)