fredag, augusti 16, 2013

En augustikvällKvällsljuset i augusti alltså, det vackraste ljuset någonsin! Älskar det glödande skenet som kommer när solen stå lite lägre än under högsommaren. Det är kanske därför jag associerar augusti med guld? Alfreds solblekta kalufs blir nästan självlysande i guldljuset.


Och huset, det lilla huset som en gång var mormor och morfars sommarstuga, men som sen successivt byggts på och byggts om till att bli mamma och pappas hus. Älskar ljuset där också. 


Den lilla sprudlande damen som sitter där med sitt barn. De har suttit där sen jag var liten, på lite olika platser, men alltid lika sprudlande.


Men hörreni, fåglarna, det är väl för tidigt att flytta redan nu!


Alfred letar förgäves efter hallon. Attans! Och majsen är inte klar än...


Ikväll blir det kräftskiva. Ska bli gott att smaska kräftor men jag vet att maken inte tycker likadant! Han tycker nämligen kräftor är superläskiga och gillar dom inte alls! Han får sitta vid ett eget bord...

Ha en superfin helg!


10 kommentarer:

Catharina sa...

ah vilka harliga bilder, man blir sa glad att titta pa dom! Onskar dig en harlig helg!

Anonym sa...

Visst är augustikvällarna härliga!! Man kan ofta fortfarande sitta ute och mysa med tända ljus och kanske en tröja om det behövs... Jag tror att vi kommer att ha Sverigesemestrar i augusti i framtiden, förra året hade vi det och det var perfekt.
Vad tråkigt att engelsmannen inte gillar kräftor! Gillar han sill? Kanske midsommar är mer hans grej? O älskar alla sorters "seafood" så även kräftor så klart. Jag är egentligen den som inte är särskilt förtjust i kräftor och äter hellre tillbehören på kräftskivan + 1-4 kräftor för att det hör till.
Trevlig helg!

Jenny sa...

Hihi, jag ska ha fräftskiva snart och har döpt om den till kräftskiva/räkfrossa för det är inte alla som gillart, som sagt!

Det är jättefint hos er/dem. Hur långt från Öret ligger det? Trevlig helg och hoppas skivan var lyckad (och att Engelsmannen fick smaska på något annat gott! ;))

Desiree sa...

Helt klart vackert ljus. Jag älskar auguisti månad. Det är en av de bästa på hela året. Augusti kvällar brukar vara fina och lite varmare. Augusti brukar vara mer pålitligt vädermässigt. Det är den månad jag helst tar semester i.

Miss Marie sa...

Catharina - tack detsamma! :)

Petchie - han gillar att umgås, maten spelar inte så stor roll! ;) Sill är inte hans grej heller, ingen fisk eller skaldjur går hem hos honom, tyvärr! Augusti är superhärligt, men i år har nog juli varit bättre vädermässigt!

Jenny - han gillar inte räkor heller! Trodde alla som gillar räkor automatiskt gillar kräftor?! :) Dom bor en sisådär 3 mil söder om Örebro, så det är en bit!

Desiree - ja, det är något alldeles extra, augusti månad! :)

Lotta sa...

Augustiljus och Alfred....vilken underbar kombo!

Jag älskar också ljuset nu. Det är speciellt och jag får inte nog.

xx

Channal sa...

Underbara bilder på Alfred! Augustiljuset är magiskt!

Kram Anna

Miss Marie sa...

Lotta - ja, nu får man suga i sig ordentligt inför hösten o vintern! :)

Anna - visst är det! :)

Jennie Bergius sa...

Underbar header! Och fantastiska foton, älskar Alfreds kläder :)
<3 Jennie

Miss Marie sa...

Jennie - tack! :)