måndag, augusti 12, 2013

Jordgubbs, aprikos- och ricottamuffins



10-12 muffins

1 dl bovetemjöl
4 dl ljust dinkel- eller vetemjöl
1 dl puffade amarantfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
en nypa salt
2 dl ricotta
1 dl mjölk
1/2 dl honung
50 g kokosolja
2 ägg
1 dl jordgubbar
3 färska aprikoser

Vispa samman ricotta, mjölk, honung, smält kokosolja och ägg. I en annan skål, blanda mjöl, amarantfrön, bakpulver, vaniljpulver, kanel och salt. Häll i äggmixen i mjölmixen och blanda. Hacka jordgubbar och aprikoser och blanda försiktigt i smeten. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i 20 minuter i 180 grader.

I de här muffinsarna kan man blanda i lite av det man har hemma. Har man inte bovetemjöl tar man nåt annat mjöl, amarantfrön kan ersättas med havregryn eller linfrön och solroskärnor, ricotta med yoghurt, jordgubbar och aprikoser med andra bär och frukter och så vidare.



4 kommentarer:

hjarnfrys sa...

Måste baka dessa då nya köket blir klart! Tack för recept<3

Miss Marie sa...

Hjärnfrys - ja, de är riktigt goda! :)

Sandra sa...

Ser helt grymma ut!

Miss Marie sa...

Sandra - det är dom! :)