tisdag, september 24, 2013

Byt till ekoByt till eko är Naturskyddsföreningens nya kampanj för att uppmärksamma varför man bör äta ekologiskt. Självklart är det bra om man kan äta allt ekologiskt, men det viktigaste är äpplen, bananer, vindruvor, kaffe, mjölk, kött och potatis. Det är viktigt för vår hälsa, och våra barns hälsa, men också för hälsan för de som odlar den besprutade maten, tänk vad mycket gifter de får i sig!

Kolla in filmen nu! Det är viktigt!

8 kommentarer:

Sofia sa...

Det sägs ofta att vi svenskar är så miljömedvetna men jag tycker det är mycket mer fokus på bio/eko här i Tyskland. Eller är det speciellt för just Berlin?

Desiree sa...

Bananer är ju lite intressant att de har på sin lista då man kan tycka att det tjocka skalet på dem borde vara relativt skyddande. Jag måste också säga att jag tycker att det ekologiska utbudet här i Basel är större än det som ofta fanns i Stockholm. Även de mindre butikerna här har mycket ekologiskt. Det tycker jag är superbra.

Miss Marie sa...

Sofia - nej, väldigt stort fokus även här söderöver! Många renodlade eko-butiker, både kläder och mat. Mycket bra, tycker jag!

Desiree - min pappa såg en dokumentär där apor fick ekologiska bananer och icke-ekologiska bananer. De ekologiska bananerna åt de med skal och allt, men de besprutade rörde de inte ens. Säger ganska mycket!

Jenny sa...

Ja, jag har verkligen insett vikten av eko de senaste åren, och försöker i största möjliga mån att köpa detta. När jag var student och arbetslös var det svårt ekonomiskt men nu har jag inget att skylla på! Det svåraste är att hitta ekologisk laktosfri mjölk, alla affärer har inte det (än). Men annars har affärerna blivit mycket bättre på det. Till och med lågprismärkena har eko numera. Det är ju jättebra! Jag tror att trenderna går mer dit och att vi konsumenter har ändrat sortimentet med att efterfråga mer eko/fair trade/närodlat. Att vi gör det mitt i en finanskris gör att jag ser ljust på framtiden. I alla fall hos oss i Sverige.

Miss Marie sa...

Jenny - det är väl just länder som Sverige, Tyskland o England som måste visa framfötterna och köpa meeeer ekologiskt! Som Anders o Måns säger i filmen så har vi aldrig lagt så lite pengar på mat som vi gör nu, så jag tror inte det är en helt konomisk fråga, det handlar bara om ad vi prioriterar!

Sofia sa...

Ok ja det är precis som här då. Jag gillar det också! Särskilt de renodlade butikerna som du säger, som tex Biomarkt.

Storasyster sa...

Mot bra film!

Miss Marie sa...

Sofia - ja, lyxigt!

Storasyster - japp!