torsdag, september 05, 2013

Den lilla skogspojkenSverige betyder skog. Jag får alltid en fin känsla i hela kroppen när jag sitter i ett flygplan på väg att landa någonstans i Sverige och ser all skog. Höga träd, små sjöar och mera skog. Love it. Så innan det var dags för oss att lämna Sverige för den här gången tog vi cyklarna ut i skogen. Den här skogen är en riktig trollskog, mjuk mossa täcker varje sten och träknota, och det är nästan så att man tror att ett litet troll eller rumpnisse ska titta fram bakom ett träd.

I mitt flickrum, i huset där jag växte upp, hade jag en vacker utsikt över skog. Skogen där vi älskade att vara som små barn, där kottar, pinnar och stenar kom till liv i våra lekar. I mitt hjärta är jag och förblir en skogsflicka.


Alfred gillar också skog. Fast i hans fall är inte skogen en del av hans lekvardag, nej, skogen är för honom en spännande utflykt, en lekplats utan gränser och staket. Stenar att hoppa från, omkullvälta träd att gömma sig under och blåbär att plocka. Skogsflickan i mig känner igen en skogspojke i honom.


Och här är ju en rumpnisse! Nej, skoja bara! Det är Alfred som har fotograferat mormor ute i skogen, ju! Såklart. Rumpnissar finns ju inte. Eller..?

7 kommentarer:

Ullis sa...

Klart det finns rumpnissar i en sådan skog, det ser du ju.

Martina sa...

Vilka vackra bilder!
Kram

Miss Marie sa...

Ullis - uppenbarligen...! ;)

Martina - tack! :)

Desiree sa...

Det ser verkligen vackert ut med de mosstäckta mjuka kullarna och solen som lyser in mellan grenarna. Lille Alfred blir precis som Putte i blåbärsskogen.
Hi hi lite små elakt att kalla din mamma för rumpnisse ;-)

Miss Marie sa...

Desiree - nä, hon vet att jag inte menar det! ;) Visst är svensk skog vacker! :)

meerle sa...

Så vackra bilder! Är så härligt att bara gå omkring och kunna äta hur mycket blåbär och vildhallon man vill!

Miss Marie sa...

Meerle - så mysigt! :)