onsdag, september 18, 2013

Gatufest i SchwabingTiden går fort just nu. Om en vecka kommer flyttfirman hit och packar ihop vårt liv i lådor. Vi försöker njuta så gott vi kan av den sista tiden i München, men det är inte helt lätt att fokusera. I söndags gick vi i alla fall ut på Leopoldstrasse och gatufesten som pågick där. Grandpa hängde på och han och Alfred diggade jazzmusik.


I söndags var det valdag i Tyskland, och vilket sätt firar man det bättre på än med en gatufest?! Öl, godsaker och livemusik. Love it. Vi åt tjocka korvar, crêpes och churros och Alfred fick ballonger som han krampaktigt höll fast i. När de andra ville gå hem, stannade Alfred och jag en extra stund för att lyssna på ett annat band. Alfred ville absolut inte gå hem utan stanna och lyssna och dansa. En riktig liten danskille vi har!


10 kommentarer:

Anonym sa...

Oj då, flytten är nära nu. Hoppas det känns hur bra som helst även om jag mycket väl förstår att det också finns mycket vemod. Kommer ni någonsin tillbaka till München? Mer än på besök alltså.
Hoppas nu allt går bra och att flytten flyter på utan alltför stora överraskningar, jag vet att det kan strula ;-)
Ska du fortsätta vara hemma eller tänker du börja jobba igen? Inga värderingar i den frågan, bara nyfiken!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - nej, München känns väldigt klart för min del åtminstone, även fast jag vet att min make trots väldigt bra med sitt jobb här! Skulle det bli München igen får det bli när våra(t) barn är vuxna, tyska skolsystemet känns väldigt komplicerat för en utlänning! Jag skulle gärna börja jobba någon gång i framtiden, men när och hur och var har jag inte kommit underfund med än! Det känns i alla fall som om mina chanser är större i England än här.

Anna, Fair and True sa...

Men trodde valet är nu i helgen som kommer?!

Hur mycket förstår Alfred av flytten? Vi kan väl iofs prata om England och att ni ska bo nära farmor och farfar. Med Isolde var det ju lite svårt att få henne att förstå var vi skulle eftersom hon aldrig varit här innan.

Miss Marie sa...

Anna - sorry! Borde ha skrivit att det bara var här i Bayern det var val i söndags, resten av landet röstar på söndag! Han vet att vi ska till England och granny och grandpa, men jag tror inte han förstår innebörden av att vi ska flytta och bo där.

Desiree sa...

Vad fint att ni fick njuta av en fin mamma-son stund på tu man hand med lite skön musik. Oj ni är verkligen inne på allra sista stunderna i Munchen. Tror du att ni kommer åka tillbaka ibland efter att ni flyttat för att hälsa på vänner i Munchen eller känns det mer som om ni inte riktigt vet när nästa återseende med Munchen må vara.
Vilken härlig dag.

Miss Marie sa...

Desiree - nej, har ingen aning om när nästa besök i München blir! Vi kommer prioritera att åka till Sverige, men det är klart vi vill åka tillbaka till München nån dag! :)

Ullis sa...

Söta ni.

Miss Marie sa...

Ullis - :)

Jenny sa...

Underbart! Imorrn åker mina vänner till mina andra vänner i München och firar Oktoberfest (trodde det var i Oktober??) jag hade gärna följt med, men min trettis nalkas ju... :) Där har ni i alla fall en till sak att njuta (?) av! :)

Miss Marie sa...

Jenny - uj uj! Närå, oktoberfest börjar i september och slutar i oktober! ;) Vet faktiskt inte varför det kallas oktoberfest, tyskarna kallar det kort och gott Wiesn!