måndag, september 23, 2013

Klädkod till OktoberfestÄr du i Bayern vilken söndag som helst kommer du garanterat se några människor iklädda dirndls och lederhosen, Bayern-borna gillar sina högtidsdräkter! Är du i Bayern under Oktoberfest kommer var och varann människa ha dirndls eller lederhosen! Under söndagens parad hittade jag dessa fina exemplar.


Såna här vadsockor är väldigt populära till kortare lederhosen, men jag förstår inte riktigt poängen? Fryser man lätt om vaderna kanske? Eller har det nåt med öl att göra? Det sistnämnda skulle inte förvåna mig...


ALLA åldrar har dirndls och lederhosen, från de minsta till de äldsta, något jag beundrar Bayern-borna för är deras förmåga att inkludera alla generationer. 


Lederhosen är ganska praktiska, lädret gör de enkla att torka av om det blir smutsigt så det är kanon till barn. Mindre praktiskt är dirndl-klänningarna, särskilt för små tjejer som vill klättra och leka, men visst ser de fina ut i alla fall!


Och såklart att man kan köpa Mimmi Pigg med dirndl. Selbstverstendlich!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att det hålls fast vid dessa traditioner!
Och även på Mimmmi Pigg!
Selbstverstendlich!

Anna, Fair and True sa...

Eller ar det egentligen knaskydd som kasat ner? ;)

Fina drakter!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, jag tycker det är fint! Synd att vi inte ser fler med Sverige-dräkt i Sverige!

Anna - så kan det nog vara! ;)

Annika sa...

GILLAR det skarpt. KUL med den traditionen.

Desiree sa...

Åh vad jag njuter av dina bilder Marie! Helt underbara! Så sööt Alfred är i sina lederhosen. Jag hoppas själv att få se lite sådan här men det kanske krävs att man åker till någon mindre by eller att man tar sig till Munchen för att få se detta. Nästa år kanske vi får ta oss till Munchen. Jag vill gärna besöka Munchen framöver som verkar vara en härlig stad på så många sätt.
Kram!

Miss Marie sa...

Annika - ja, traditioner är kul!

Desiree - ja, ni får absolut ta er till Bayern under nån fest framöver, bara Bayern-borna vet hur man festar på riktigt! ;)